Webnoviny - Rôzne

Posledné dva dni na zmenu poisťovne

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto ZP Dôvera Foto: SITA BRATISLAVA 29. septembra (WEBNOVINY)Posledný termín na podanie prihlášky do ľubovoľnej zdravotnej poisťovne je pred dverami. Záujemcovia o zmenu majú už len posledné dva dni. Do 30. septembra je možné podať prihlášku do vybranej zdravotnej poisťovne tak, aby sa záujemca stal poistencom novozvolenej už od januára budúceho roka. Tak ako, kedy a kde to stihnúť?

Keďže už ostávajú len posledné dva dni, zdravotné poisťovne vychádzajú potenciálnym klientom v ústrety predĺženými otváracími hodinami v kamenných pobočkách. Pre niektoré poisťovne platí predĺženie už od pondelka, niektoré vsadili len na posledné dva dni.

„Predĺžiť otváracie hodiny sme sa rozhodli pre zvýšený záujem a častejšie návštevy našich pobočiek v posledný septembrový týždeň, pritom sme zohľadnili skúsenosti a potreby regiónu, kde sa pobočka nachádza. Najmä v Bratislave zaznamenávame vysoký záujem, preto máme pobočku napr. v Auparku otvorenú od pondelka do štvrtka tohto týždňa až do 21. hodiny večer, v Nitre do 20. a v Košiciach do 19. hodiny,“ vysvetľuje PR manažérka súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera Zuzana Horníková. Dodáva, že Dôvera eviduje približne až polovicu všetkých prihlášok na zmenu zdravotnej poisťovne, ktoré zatiaľ poistenci tento rok podali.

Stránkové hodiny predĺžila aj najväčšia Všeobecná zdravotná poisťovňa. „Dňa 30. 09. 2010 si potenciálni klienti môžu podať prihlášku na zdravotné poistenie v pobočkách VšZP a vo vybraných expozitúrach do 18:00 hod. V dňoch 28. a 29. septembra 2010 budú stránkové hodiny predĺžené do 17:00 hod,“ prezradila ich hovorkyňa Petra Balážová.

Prístupom nezaostáva ani ďalšia súkromná Union zdravotná poisťovňa. "Union zdravotná poisťovňa bude mať, ako každý rok, predĺžené otváracie hodiny. V dňoch 29.9. a 30.9.2010 budú všetky kontaktné miesta poisťovne otvorené od 8:00 do 18:00 hod, na niektorých miestach do 17:00 hod.,“ poskytla informácie o stránkových hodinách hovorkyňa Unionu Judita Smatanová.

Samozrejme, návšteva kamennej pobočky je len jedným zo spôsobov ako podať prihlášku zdravotnej poisťovne, pre ktorú sa budúci klient rozhodne. Súkromné zdravotné poisťovne ponúkajú aj telefonické, elektronické prihlásenie či podanie prihlášky prostredníctvom kuriéra. Viac informácií poskytujú webové stránky jednotlivých zdravotných poisťovní.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM