Martin Károly Rôzne

Posledné vysvedčenia sú rozdané

Žiar nad Hronom 29. júna - Deviataci zo Základnej školy na Ulici Milana Rastislava Štefánika v Žiari nad Hronom dnes dostali svoje posledné vysvedčenia. S primárnou školskou dochádzkou sa rozlúčili zaujímavým programom, v ktorom nechýbali ani slzy.

Koniec školského roka sa na „Dvojke“ už tradične patrí slávnostnej rozlúčke s deviatakmi. Program, ktorý predviedli v Dome kultúry na Námestí Matice slovenskej v Žiari nad Hronom s nimi už od mája cvičila Blanka Kuzminová: „Tento ročník sa niesol v znamení maškarády a inšpirovala som sa muzikálom Fantóm opery,“ prezrádza učiteľka. Okrem úvodného a záverečného vystúpenia sa deti predviedli v jednotlivých scénkach. Námety pritom hľadali v súčasnej populárnej kultúre: „Mali sme číslo Tisíc a jedna stajňa, v ktorom sme spojili populárny seriál s detinským programom o farmároch,“ hovorí ďalej Kuzminová.

Posledné chvíle na základnej škole prežívali deti spolu s vyučujúcimi veľmi emotívne: „Určite si poplačeme,“ zhodli sa deviatačky. Väčšina z nich v programe tancovala a niektoré i vystupovali v jednotlivých scénkach: „Najviac mi budú chýbať spolužiačky, ale aj celá trieda a učitelia,“ vyratúva žiačka Barborka Šoucová. Smutno za odchádzajúci odchovancami bolo aj triednym učiteľom: „Lúči sa mi ťažko, strašne rýchlo to ubehlo,“ hovorí triedna učiteľka 9.A, ktorá je momentálne na materskej dovolenke na záver.

Po slávnostnej rozlúčke si končiaci žiaci išli prevziať posledné vysvedčenie do Obradnej sály v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom.

KP

Posledné vysvedčenia sú rozdané
1
Galéria
Deviataci Dvojka
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM