Barbara Dallosová Šport

Posledné zápasy na žiarskej palubovke: Tréner vyšiel s nečakaným vyhlásením, FOTO

O dvoch štvrtinách proti Kežmarku hovorí tréner ako o najhorších za posledné tri sezóny. Paradoxne, nešťastný zápas Žiarčania napokon vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Posledné zápasy na žiarskej palubovke: Tréner vyšiel s nečakaným vyhlásením, FOTO
13
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

V Slovenskej lige muži BK MŠK Žiar nad Hronom uzatvárali rok. Posledné dva zápasy na domácej palubovke preverili ich schopnosti.

Víťazstvo aj napriek rozpačitej hre

V sobotu (17.12.) žiarski hráči nastúpili proti BK MŠK Kežmarok. Žiarčania začali dobre, prvú tretinu dominovali najmä v útoku.

,,Po dobrom štarte sa naši hráči nepochopiteľne prispôsobili tempu hry súpera a odohrali snáď najhoršie dve štvrtiny pred domácim hľadiskom za celé tri sezóny, za čo sa chcem našim divákom ospravedlniť," vyhlásil na margo herných chýb tréner Karol Kučera.

Ani pokazené štvrtiny ale o výsledku nerozhodli. Hoci nádej na výhru klesala, Žiarčania si ju nakoniec aj tak pripísali. ,,Naša hra nemala iskru a chýbalo nám nasadenie tak v obrane, ako aj v útoku. Hrali sme pomaly a staticky a takáto hra nám vôbec nesvedčí. Našťastie sme sa aspoň trochu spamätali a v štvrtej štvrtine sme odskočili súperovi na 20 bodov a v zápase som mohol dať možnosť zahrať si všetkým hráčom. Tak napriek tomu chcem pogratulovať svojim hráčom k jasnému víťazstvu," konštatoval Kučera.

Výsledky

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – BK MŠK Kežmarok 84 : 62 (27:14, 16:19, 20:19, 21:10)

    Body: Lukáš Tkáč 22b., Maroš Minárik 19b., Maroš Vrtík 18b., Vladimír Kašša 7b., Jakub Mokráň 7b., Daniel Javúrek 4b., Michal Dolník 2b., Jozef Oravec 2b., Dávid Novosádek 2b., Ladislav Galovič 1b.,

Darovaná výhra

V nedeľu (18.12.) sa Žiarčania posilnení víťazstvom pustili do boja s klubom z Prešova. Ako opisuje Kučera, zápas otvorili naši basketbalisti vo vlažnom tempe bez energie a tlaku v obrane, čo malo za následok stratu 16 bodov po prvej štvrtine.

Prišiel ale zvrat a druhá štvrtina už bola o niečom inom. ,,Chlapci začali konečne viac tlačiť na súpera v obrane, zvýšili sme tlak na hráča s loptou a zdvojovaním súperovho pick and rollu sme získali niekoľko lôpt a dosiahli sme ľahké koše po ziskoch. A tak sme druhú štvrtinu vyhrali o 10 bodov a podstatné bolo, že sme sa vrátili do zápasu. Od tejto časti bol zápas vyrovnaný. My sme hrali hru, aká nám svedčí – tlak v obrane na perimetry a z toho rýchly prechod do protiútoku. V závere sme rozhodnutie o zápase mali vo svojich rukách, bohužiaľ, 30 sekúnd pred koncom za egálového stavu sme spravili tri zlé rozhodnutia pri zakončení a tak sme súperovi darovali výhru," opísal tréner hru svojich zverencov.

Ako na záver dodal, basketbal, aký Žiarčania predviedli, sa divácky páčil, a okrem prvej štvrtiny nechali na ihrisku srdce.

Výsledky

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – PU Akademik Prešov 78 : 84 (11:27, 26:16, 19:18, 22:23)

    Body: Maroš Vrtík26b., Lukáš Tkáč 15b., Vladimír Kašša 14b., Jakub Mokráň 11b., Michal Dolník 4b., Daniel Javúrek 4b., Dávid Novosádek 4b.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM