Martin Károly Iné športy

Postúpili do druhého kola Slovesnkého pohára

Posledným tímom postupujúcim do 2. kola Slovenského pohára volejbalistiek sa stal MŠK Žiar nad Hronom, keď aj vo štvrtkovom odvetnom dueli 1. kola zdolal Žilinu 3:1.

AC UNIZA Žilina – MŠK Žiar nad Hronom 1:3 (-21, 12, –19, –23)
99 minút, rozhodovali: Malík a Hnát, 27 divákov.
/prvý zápas 1:3, do 2. kola postúpil Žiar nad Hronom/

Aj keď Žilinčanky hrali o všetko, žiarskemu tímu sa podarilo zopakovať víťazstvo. „Nastúpili sme v oklieštenej zostave, keďže zápas bol v strede týždňa. Napriek tomu sa nám podarilo zostaviť kvalitný tím,“ komentuje štvrtkový zápas tréner VK MŠK Žiar nad Hronom, Martin Vaško.

Prvý set boli podľa neho na koni Žilinčanky, prelom nastal až na jeho konci. V druhom sete nastal mierny problém, Žilinčanky prestriedali a ukázali Žiarčankám silu ich podania. Druhý a tretí set bol vo väčšej miere v réžii našich. „Nebol to síce atraktívny zápas pre divákov, bolo v ňom veľa vynútených chýb, ale podarilo sa nám vyhrať a to je podstatné,“ dodáva Vaško. Žiarske extraligové hráčky sa tak dostali do elitnej skupiny štyroch tímov a budú bojovať o definitívne víťazstvo v Slovenskom pohári.

Každý výsledok, ktorý je pre nás pozitívny nás teší a je pre nás povzbudením, že sme na správnej ceste. Už tešíme sa na Spišskú Novú Ves,“ komentuje víťazstvo prezident volejbalového klubu Igor Korbela.

Zostava: Krajkovičová, Osvaldová, Bieliková, Luptáková Barbora, Čitariová, Slivková, Trnavská, striedala Rozenbergová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM