Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Pôvabné žiarske bojovníčky bodovali: Baby sú o krok bližšie k vstupenke na Kanáry!

Natálka, Nina a Dominika priniesli medaily zo susednej Ukrajiny. Dievčatá zbierali aj body na svetový šampionát na Kanárskych ostrovoch.

Ilustračný obrázok k článku Pôvabné žiarske bojovníčky bodovali: Baby sú o krok bližšie k vstupenke na Kanáry!
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Talenty zo žiarskeho karate klubu cestujú na medailové žatvy do rôznych kútov Európy či dokonca sveta, Ukrajina bola pre nich ale novou skúsenosťou. Na Union Cup (20.5.) k našim východným susedom vyrážali hájiť farby štátnej reprezentácie Slovenskej republiky Aris Nikolas Čela, Nina Jelžová, Natália Rajčanová, Dominika Veisová a Michal Výrostko.

Medzinárodný turnaj v Ľvove bol pre Žiarčanov úspešný. V konkurencii 940 pretekárov z jedenástich štátov podali veľmi pekné výkony.

Medaila tesne ušla Michalovi Výrostkovi, ktorý prehral boj o bronz. Dominka Veisová a Natália Rajčanová okúsili prehru až vo finále, domov si teda odniesli strieborné medaily. Hviezdou turnaja za žiarskych reprezentantov sa stala Nina Jelžová, ktorá vo svojej kategórii zdolala všetky svoje súperky a z Ukrajiny sa vrátila so zlatom.

Ako vysvetlil tréner Ľubomír Striežovský, turnaj bol zároveň jedným z nominačných turnajov na októbrové Majstrovstvá sveta juniorov, ktoré sa budú konať na Kanárskych ostrovoch. Dominika, Natálka a Nina si teda okrem umiestnení pripísali aj cenné postupové body, vďaka ktorým sú o krok bližšie k šampionátu na exotických ostrovoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM