Barbara Dallosová Rôzne Správy

Povinná výbava na Facebooku: 10 stránok, ktoré by mal mať lajknuté každý Žiarčan

Facebook, klasika medzi sociálnymi sieťami, neobchádza ani naše mesto. Či už pre zábavu alebo z praktických dôvodov, tieto stránky je fajn mať polajkované.

Ilustračný obrázok k článku Povinná výbava na Facebooku: 10 stránok, ktoré by mal mať lajknuté každý Žiarčan
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Aj tento článok ste zrejme našli na Facebooku… Všadeprítomnosť sociálnych sietí sa nedá poprieť. Modro-biela klasika medzi sociálnymi sieťami má milióny používateľov a medzi nimi, samozrejme, i Žiačanov. Vybrali sme niekoľko facebookových skupín, ktoré slúžia práve obyvateľom nášho mesta. Máte ich lajknuté všetky?

BAZÁR Žiar nad Hronom a okolie

Od oblečenia cez detské kočíky, autá, či dokonca byty. Kto chce predať alebo kúpiť a nemusieť pritom cestovať ďaleko, siahne po tejto skupine. Aby ste mohli pridávať príspevky, musíte sa stať jej členom. Tak, ako to urobilo už viac než 3 000 Žiarčanov.

Mesto Žiar nad Hronom

Oficiálna stránka radnice. Čo dodať? Mať ju lajknutú by mala byť pre obyvateľov mesta povinná jazda.

Žiar nad Hronom vo fotografiách

Opäť stránka z dielne mesta, avšak táto má predovšetkým ulahodiť vášmu oku. Takmer denne pribúdajúce zábery z diania v Žiari či pôsobivé panorámy sú dielom dvorného fotografa mesta.

Dopravný servis ZH

Toto rozhodne ocení každý, kto denne sadá za volant. Plánované policajné kontroly, radary, dopravné nehody, obmedznenia na cestách… To všetko sa človek radšej dozvie vopred, nie, keď už brázdi cesty. Staňte sa členom dopravného servisu hneď a priamo TU. Neviete, kedy sa vám to bude hodiť…

Čierna listina žiarskych ,,reštaurácií" a ,,kaviarní"

Uzavretá skupina s vyše dvomi tisíckami členov dáva Žiarčanom možnosť hodnotiť miestne podniky. Ako už napovedá jej názov, pochvalné slová tu nájdete len zriedka. Príspevky sú väčšinou od zákazníkov nespokojných s kvalitou jedla, cenou, obsluhou, rýchlosťou donášky a pod. Prispievatelia si vymieňajú skúsenosti a navzájom si odporúčajú, kam sa ísť najesť a ktorým podnikom sa radšej vyhnúť.

MsKC Žiar nad Hronom

Možnosti vyžitia v meste v kocke. Mestské kultúrne centrum zastrešuje kultúru v Žiari nad Hronom a keď si lajknete jeho stránku, neujde vám, kde, čo a kedy…

Cestujeme Bratislava → Žiar nad Hronom a späť :)

Že mnohí Žiarčania často kvôli práci či štúdiu migrujú medzi svojim domovom a západom, dokazuje aj obľúbenosť tejto skupiny. Komunikácia v nej má pomôcť zohnať odvoz v smere do a z Bratislavy, ale aj zefektívniť cestovanie a zaplniť prázdne miesta v autách. Stručné príspevky, často len s informáciami odkiaľ, kam a kedy, doplnenými o telefónne číslo, na timeline skupiny pribúdajú denne.

Technické služby Žiar nad Hronom

Mestská eseročka sa stará o komunálne služby a Žiarčanom na svojom profile prináša praktické informácie počas celého roka. Dozviete sa z nej, kde sa čo opravuje, kedy sa kosí, v lete ste zásobení informáciami z plážového kúpaliska, v zime zas viete, ako to vyzerá s údržbou zasnežených ciest a chodníkov.

OZ Strážni anjeli

Veľmi aktívne facebookové konto miestneho útulku pre zvieratá má takmer 20 000 fanúšikov. Prináša vizitky chlpáčov, ktorí sú určení na adopciu, fotky a videá každodenného diania v útulku, pomáha hľadať psíkom nové domovy a tiež hľadá majiteľov psíkov, ktorí sa zatúlali.

Žiar24

Náš portál prináša čitateľom bezplatne aktuálne informácie zo Žiaru nad Hronom a okolia už bezmála deväť rokov. Cez Facebook Žiar24 sa dostanete k novinkám o dianí v meste, máte prehľad o mestskej a regionálnej politike, doprave, kultúre, športe, počas týždňa vám prinášame denné menu z niekoľkých reštaurácií, pred víkendom vám zas poradíme s tipmi na voľný čas alebo vám skrátime čas zaujímavým kvízom…

TIP: Ak fandíte mladšej sociálnej sieti, Instagramu, pridajte sa k našim folowerom. Sledujte Žiar24 na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Žiaru a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM