Správy

Pozitivita v Žiari za týždeň vzrástla: Mesto hovorí aj o ďalšom testovaní

Mesto bude v najbližších dňoch diskutovať aj o otázke ďalšieho testovania, či ho bude samospráva organizovať počas nasledujúcich víkendov, nie je aktuálne jasné.

Ilustračný obrázok k článku Pozitivita v Žiari za týždeň vzrástla: Mesto hovorí aj o ďalšom testovaní
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Miera pozitívnych prípadov počas víkendového testovania v Žiari nad Hronom vzrástla za týždeň o takmer 0,4 percenta. Samospráva počas soboty (6. 2.) a nedele (7. 2.) na ochorenie COVID-19 otestovala 6 240 ľudí, pozitívny výsledok malo 85 z nich.

Počas druhého kola skríningového testovania v Žiari nad Hronom dosiahla miera pozitívnych prípadov 0,97 percenta, počas soboty a nedele 6. a 7. februára vzrástla na 1,36 percenta.

„Dôvodov môže byť veľa, ale nemáme na to presnú odpoveď,“ povedal vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Mesto bude v najbližších dňoch diskutovať aj o otázke ďalšieho testovania, či ho bude samospráva organizovať počas nasledujúcich víkendov, nie je aktuálne jasné. „Máme na území mesta žiadosti od súkromných firiem, ktoré by mohli testovanie zabezpečovať aj počas víkendu, no stále nedostali povolenia od ministerstva zdravotníctva,“ uviedol Baláž.

Odberové miesta na testovanie počas víkendu zriadila aj Kremnica, kde z 2 204 otesto­vaných vzoriek zachytili desať pozitívnych prípadov. Miera pozitivity tak v rámci mesta klesla z minulotýždňových 0,75 percenta na 0,45 percenta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Žiaru a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM