Barbara Dallosová Správy

Poznáme termín Bielej stopy: Pretekári sa prihlasujú opatrne, TU je dôvod

Organizátori tradičných bežkárskych pretekoch pri Kremnici už zverejnili termín i program. Prognózy týkajúce sa počasia sú vraj vyhovujúce. S prihlásenými pretekármi sa ale zatiaľ vrece nepretrhlo.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme termín Bielej stopy: Pretekári sa prihlasujú opatrne, TU je dôvod
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Minulý rok obľúbenému športovému podujatiu v Kremnických vrchoch zima jednoducho nepriala. Tento rok sú výhliadky lepšie. Známy je už aj dátum aj program 42. ročníka.

Vynechaný ročník

Takto pred rokom musel organizačný výbor preteky najprv odložiť, neskôr ale padlo definitívne rozhodnutie o ich zrušení. Písali sme TU. Predtým boli preteky zrušené len jediný raz v ich vyše štyridsaťročnej histórii a to v roku 1990.

Tento rok by ale podľa organizátorov bežkárske dráhy prázdne zostať nemali. Na svojom oficiálnom webe zverejnili termín aj program Bielej stopy 2015. Tej by mal patriť prelom januára a februára.

Pretekári sa hlásia opatrne

,,Podmienky sú vyhovujúce, dá sa lyžovať a vyzerá to sľubne,„ neskrýva spokojnosť predseda TJ Biela stopa, Ivan Ivanič. Minuloročná prestávka sa však podľa neho podpísala na tohtoročných prihláškach. ,,Čo sa týka účasti, tým, že vlani preteky neboli, tento rok ľudia čakajú až do poslednej chvíle, či sa niečo nezmení. Záujem je teda o niečo ale do termínu konania sú ešte dva týždne a som presvedčený, že dovtedy sa to doženie,“ dodáva Ivanič.

Na otázku, či je pravdepodobnosť konania tohtoročných pretekov, veľká, Ivanič reaguje: ,,Vyzerá to dobre. Pokaziť by nám to mohlo už len keby sa počasie zbláznilo a oteplilo by sa na 15 stupňov, to ale nepredpokladáme."

Program Biela stopa 2015

Piatok 30.1.2015

  • od 8:00 h. Tréning na upravenej a označenej trati na Skalke.
  • 14:00 h. Biela stopa MINI preteky na mestskom okruhu pre najmenšie deti na nám. M. R. Štefánika v Kremnici.
  • 19:00 h. Oficiálne otvorenie Bielej stopy na námestí M. R. Štefánika v Kremnici – program.
  • 19:30 h. Biela stopa CITY SPRINT

Sobota 31.1.2015

  • 10:00 h. Biela Stopa – Euroloppet 45 freestyle – Hlavné preteky s hromadným štartom na 45 km voľnou technikou so štartom aj cieľom na Skalke.
  • 10:00 h. Biela stopa – Euroloppet 25 freestyle – Preteky s hromadným štartom na 25 km voľnou technikou so štartom aj cieľom na Skalke.
  • od 18:00 h. Biela stopa race party v Kremnici, na ktorej budú slávnostne vyhlásené výsledky jednotlivých kategórií s množstvom sprievodného programu.

Nedeľa 1.2.2015

  • 10:30 h. Biela stopa – Euroloppet 30 classic – Preteky s hromadným štartom na 30 km klasickou technikou so štartom aj cieľom na Skalke.
  • 11:00 h. Biela stopa Junior – Preteky s hromadným štartom klasickou technikou pre deti a mládež so štartom aj cieľom na Skalke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM