Martin Károly Kultúra

POZVÁNKA: Magaakcia v Janovej Lehote, súťaže, guláš aj tombola o notebook!

Základná škola v Janovej Lehote pripravuje súťažnú a zábavnú megaakciu mikroregiónu Žiarske Podhorie s názvom Olympiáda spája generácie. Podujatie, na ktoré pozýva deti, ale aj ich rodičov, sa uskutoční v sobotu 26. mája v areáli školy.

Okrem tradičných atletických disciplín a kolektívnych hier pripravili organizátori aj zábavné súťaže ako skok vo vreci, slalom na bicykloch a kolobežkách, beh dozadu so zrkadielkom či metlobalový turnaj. Chýbať nebude ani tombola s hodnotnými cenami alebo atrakcie pre deti ako maľovanie na tvár, jazda na koňoch a trampolína.

Snahou vedenia je prvým ročníkom tohto podujatia nielen zviditeľniť školu, ale tiež ponúknuť zábavu domácim a obyvateľom okolia. Školu v Janovej Lehote navštevuje v súčasnosti 95 žiakov. Ide o spádovú školu, do ktorej chodia aj deti z okolitých obcí ako Lovčica-Trubín, Kosorín či Slaská.

V budúcom školskom roku by sme chceli trochu zmeniť náš školský vzdelávací program. Mienime sa orientovať viac na regionálnu výchovu a do školského vzdelávacieho programu by sme chceli zakomponovať veci, ako je napríklad jazdectvo a chovateľstvo – či už v rámci voliteľného predmetu, alebo ako krúžku,“ povedala riaditeľka školy Mária Simonidesová.

Žiar24/TASR

janova lehota
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM