Barbara Dallosová Samospráva

Práce na Pod Vŕškoch OBRAZOM: Robotníci makajú, obyvatelia sídliska na niektorých uliciach nezaparkujú

Práve v týchto chvíľach prebiehajú na sídlisku Pod Vŕšky avizované rozsiahle rekonštrukcie ciest. Parkujúce autá pozdĺž žiarskej Ulice Martina Benku vystriedali robotníci a technika. Čítajte, kedy budú práce hotové a pozrite si fotky, ako to dnes na sídlisku vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Práce na Pod Vŕškoch OBRAZOM: Robotníci makajú, obyvatelia sídliska na niektorých uliciach nezaparkujú
Zdroj: Dnes24.sk

O plánoch mesta investovať tisíce eur práve do komunikácií na Pod Vŕškoch sme vás už informovali, čítajte TU. Pod Vŕšky si vyslúžili prvé miesto v poradovníku práve kvôli stavu svojich ciest. Podľa primátora Petra Antala už takto vyzerajú viac než 25 rokov. Jedna z najfrekvento­vanejších ulíc na sídlisku sa začala meniť už dnes ráno.

Ako primátor pred časom vysvetlil, nejde o štandardnú metódu. Na cesty bude aplikovaný dvojvrstvový emulzný náter, čo je v podstate akási náhrada asfaltového koberca. Dobrou správou pre vodičov je že takáto nová vrstva je zjazdná už do tridsiatich minút. Práca je teda hotová prakticky hneď po jej položení a uhladení. Rekonštrukcie na jednej ulici teda nepresiahnu jeden deň.

Hoci mesto občanov upozorňovalo na začatie prác, niektorí obyvatelia aj tak zostali prekvapení. ,,Vedela som o tom, mali sme oznam na vchodových dverách, ale úplne som na to zabudla,“ priznáva Žiarčanka Jana (48). ,,Keď som ráno odchádzala autom z domu ešte sa tu nič nedialo, potom mi dcéra volala že asi nezaparkujem. Videla som že tadiaľ nejaké autá púšťajú, ale pre istotu som zaparkovala pod Priorom,“ dodáva.

Podľa jedného z robotníkov autá cez Ulicu Martina Benku prechádzať môžu, obyvatelia len pozdĺž ulice v týchto chvíľach nesmú parkovať.

Fotky z práve prebiehajúcich prác si pozrite v našej fotogalérii

Pod Vŕšky menia svoju tvár: Na Ulici Martina Benku sa tvrdo maká
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM