Barbara Dallosová Správy

Práce na žiarskom zimáku pokračujú: Bonusom bude vyvýšený chodník

Zimný štadión je najväčším mestským projektom roka. Zaujímalo nás, ako to na mieste momentálne vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Práce na žiarskom zimáku pokračujú: Bonusom bude vyvýšený chodník
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarsky zimný štadión už mesiaca prechádza komplexnou rekonštrukciou. Po rokoch sa tak mestu vráti nielen športovisko, ale aj hokej. Pred časom mesto zverejnilo vizualizácie, ktoré naznačujú, ako by mal vynovený zimák vyzerať. Do rozhodovania medzi dvomi dizajnovými variantmi radnica zapojila i Žiarčanov.

Štadión odvodnili

Pred časom skomplikovala práce hladina spodnej vody. Zatápanie pritom potrápilo športovisko viackrát i v minulosti. Ako priblížil Igor Rozenberg, riaditeľ eseročky Technické služby, ktorá prestavbu realizuje, v uplynulých týždňoch bola stavba odvodnená.

,,Zhodou okolností sme ešte pred pár dňami narazili na jednu hadicu, z ktorej pretekala voda, takže tú ešte ideme prepojiť k systému, ktorý tam máme. Aj vnútri v objekte aj dookola sme zrealizovali zabezpečenie na odtok týchto vôd," vysvetľuje Rozenberg s tým, že v súčasnosti sa na mieste robia prípravné práce pre základové dosky a pripravuje sa priestor pre stavanie oporných múrov.

Časť chodníka bude vyššie

Chodník, ktorý k štadiónu vedie, ďalej pokračuje aj na mestský cintorín. Súčasťou rekonštrukcie objektu je podľa Rozenberga aj jeho úprava. Kľukatý chodník má práve pri štadióne hlboký spád, čo znižuje komfort najmä starším obyvateľom.

,,Ako vidieť aj na vizualizáciách, chodník na cintorín bude zvýšený. Dolu pri štadióne, kde sa chodník delí, bude ten spád vyvýšený. To znamená, že ľudia nebudú musieť ísť o vyše štyri metre hlbšie a potom zase vyššie. Aj starším ľuďom sa bude chodiť pohodlne," objasňuje Rozenberg.

Momentálne je podľa šéfa technických na okrem robotníkov na mieste päť strojov – dva bagre, dve nákladné autá, ktoré odvážajú zeminu a robia terénne úpravy a jeden stroj, ktorý odsáva štrk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM