Barbara Dallosová Správy

Pravou rukou turistu v Kremnici má byť mobilná apka: Hotová je, stiahnuť sa nedá. Prečo?

Moderný portál pre návštevníkov Kremnice je spustený už vyše mesiaca. Obsah stránok sa stále rozširuje, chystá sa i ďalšia jazyková mutácia. Sľubovaná mobilnú aplikáciu, ktorá mala stránku doplniť, však zatiaľ nikde nenájdete.

Ilustračný obrázok k článku Pravou rukou turistu v Kremnici má byť mobilná apka: Hotová je, stiahnuť sa nedá. Prečo?
Zdroj: TASR

Servis v podobe samostatného turistického portálu doposiaľ Kremnica návštevníkom neposkytovala. Moderná stránka visitkremnica­.com, ktorej cieľom je ukázať turistom čaro historického mestečka moderným spôsobom, spustila svoje fungovanie prvého júna.

Pribudne tretí jazyk i zmeny

Svoju premiéru mala stránka zatiaľ len v materinskom jazyku, netrvalo však dlho a pribudla i anglická mutácia. Ako pre portál Žiar 24 potvrdila Zuzana Tileschová z Kultúrneho a informačného centra (KIC) v Kremnici, už o pár dní by si návštevníci mali zasurfovať i v nemčine. ,,Nemeckú verziu máme hotovú, zhotoviteľ ju už musí iba nahodiť, takže tretia jazyková mutácia je tesne pred dokončením a mala by byť funkčná už v najbližších dňoch," uviedla Tileschová.

Ako pokračovala, nový web čaká ešte niekoľko zmien. ,,Stránka je funkčná, ale stále sa na nej pracuje, stále niečo pribúda a mení sa, je to jednoducho v procese. V spolupráci so zhotoviteľom máme plány niektoré už hotové veci aj prerobiť, napríklad sekcia s ubytovaním by mala mať jednotnú formu, bude to vyzerať trochu inak než teraz," hovorí o formovaní portálu.

Bez aplikácie

Sezóna je v plnom prúde a letné podujatia ako Kremnický jarmok či Kremnické gagy do mesta lákajú množstvo návštevníkov. Aj tým má slúžiť praktická aplikácia, ktorá bude akousi verziou stránky do vrecka. Že k novým internetovým stránkam pribudne i mobilná aplikácia pre Android a Apple, avizovala kremnická radnica už pri vzniku webu.

Aplikáciu, rovnako ako samotný web, robila žiarska eseročka GIBOX. Ako termín spustenia apky sa pôvodne skloňoval prelom júna a júla, narazilo sa však na problém.

Podľa slov Tileschovej už aplikácia má svoju prvú verziu, na svojich používateľov si ale ešte chvíľu počká. ,,Zabrzdilo sa to tým, že sa menil programovací jazyk v Apple, takže bolo potrebné to technicky prerobiť. Teraz sa už len čaká na schválenie z Apple Store. Aplikácia je teda hotová a funkčná, len sa ešte nedá dať do Store, takže sa k nej užívatelia nedostanú," vysvetľuje Tileschová.

Čítajte tiež:

Mená účinkujúcich sú vonku: Aha, čo všetko uvidíme na jubilejných Kremnických gagoch!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM