Barbara Dallosová Správy

Pred žiarskou nemocnicou rastie parkovisko: Pripravte sa aj na obmedzenia

Pred nemocnicou v Žiari nad Hronom je v týchto dňoch čulý stavebný ruch. Vyrásť tu má nové parkovisko, kým sa tak ale stane, počítať treba aj s obmedzeniami.

Ilustračný obrázok k článku Pred žiarskou nemocnicou rastie parkovisko: Pripravte sa aj na obmedzenia
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Svet zdravia, ktorá miestnu nemocnicu prevádzkuje, tu rekonštruuje parkovacie plochy. Koncom septembra by malo byť pred budovou polikliniky celkom 28 nových parkovacích miest, z toho dve budú vyhradené pre imobilných pacientov.

Podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Kráľa práce sa začali ešte v máji tohto roka, kedy zbúrali pôvodnú budovu vrátnice pri hlavnom vstupe. Následne sa v júli podľa jeho slov pristúpilo k samotnej rekonštrukcii parkovacích plôch, priľahlej cestnej infraštruktúre a chodníkov.

Celá investícia vyjde spoločnosť na viac ako 120 000 eur. ,,Keďže ani nový počet parkovacích miest pravdepodobne nepokryje celkový dopyt, nemocnica po ukončení rekonštrukcie pristúpi k cenovej regulácii," dodal Kráľ s tým, že o bližších detailoch bude spoločnosť informovať v septembri.

Práce na budovaní parkoviska priniesli so sebou aj dočasné obmedzenia. ,,V tomto momente nie je možné parkovať pred budovou polikliniky. Imobilní pacienti však majú výnimku na dočasné zastavenie vozidla," dodal Kráľ.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM