Barbara Dallosová Rôzne Správy

Predĺžený víkend ako stvorený na výlety: 5 super tipov a len na skok od Žiaru

Čo s tromi voľnými dňami? Vyrazte na lov zážitkov. Prinášame tipy na výlety, pri ktorých nemusíte merať dlhú cestu...

Ilustračný obrázok k článku Predĺžený víkend ako stvorený na výlety: 5 super tipov a len na skok od Žiaru
Zdroj: TASR

Výlet pod zemou

Nechcete sa pri plánovaní výletu spoliehať na nevyspytateľné aprílové počasie? Baňa to istí. Na banské technické pamiatky je náš región mimoriadne bohatý. Vydať sa tmavými chodbami po stopách baníkov sa k nám chodia návštevníci i zďaleka. A vyberať môžete hneď z niekoľkých možností v okolí Kremnice a Banskej Štiavnice.

Za zvieratami

Do najbližšej veľkej ZOO musíme z nášho regiónu cestovať desiatky kilometrov. Priblížiť sa prírode, ujsť z ruchu mesta a ukázať svojim deťom krásy zvieracej ríše zblízka, sa ale dá aj inak. Azda najjednoduchšou možnosťou je prejsť sa do žiarskeho parku, v areáli ktorého sa nachádza minizoo. Náročnejší pozorovatelia ocenia možnosti Zveroparku v Revišťskom Podzámčí, kde si deti niektoré druhy zvierat môžu dokonca chytiť alebo si ich pritúliť.

Cesta do minulosti

Mestský hrad v Kremnici, ktorého veže Kostola sv. Kataríny sa týčia nad historickým mestečkom, pozná azda každý Žiarčan. Ale ruku na srdce, kedy ho naposledy videli zvnútra? Napravte to a urobte si výlet s nádychom minulosti.

Pozrite sa na svet zhora

Výhľad z výšky na okolitú prírodu je balzamom na dušu. Aby ste si ho dopriali, nemusíte merať dlhú cestu. Rozhľadňa na Krahuliach uspokojí aj náročnejších vyhliadkarov. 13,5 metrov dlhá vyhliadková vežu na Krahulskom štíte poskytuje krásny pohľad na mesto Kremnica a Kremnické vrchy, Žiarsku kotlinu, Turčiansku kotlinu a za pekného počasia tiež Štiavnické vrchy.

Vychytená kalvária

Klasika, ktorá neomrzí. Za krásou banskoštiavnickej kalvárie sa vydávajú návštevníci z rôznych kútov Slovenska, ale aj spoza hraníc. Komplex sakrálnych objektov v barokovom slohu pozostáva z troch kostolov, devätnástich kaplniek a súsošia Panny Márie. Pridanou hodnotou je okolitá príroda a výhľad. Kalvária má svoje čaro v každom ročnom období. Vychutnajte si jej jarnú verziu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM