Barbara Dallosová Správy

Predpoveď špeciálne pre Žiar: Čo na nás ešte vo februári počasie chystá?

Vyťahovať zo skrine ľahšie kúsky, pribaliť si ráno do práce dáždnik, alebo sa tešiť na ďalšiu snehovú nádielku? Nezostaňte prekvapení a preštudujte si predpoveď počasiu ako šitú pre Žiarčanov.

Ilustračný obrázok k článku Predpoveď špeciálne pre Žiar: Čo na nás ešte vo februári počasie chystá?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako hodnotí pozorovateľ počasia a amatérsky meteorológ Ján Wolf, január bol v našom meste teplotne normálny. Najvyššiu maximálnu teplotu, jarných 8,2 °C, sme mali v Žiari v posledný januárový deň. Naopak, nachladnejšie bolo 23. januára, a to –15°C.

Najprv prílev tepla a potom to príde

Podľa predpovede Jána Wolfa na 8. až 14. február 2016 nás na začiatku týždňa čaká prílev teplého vzduchu od juhozápadu. Sprevádzať ho bude silný vietor, hlavne na horách. V druhej polovici týždňa sa už ale začne ochladzovať.

,,Občas sa vyskytnú prevažne dažďové zrážky, a to najmä v stredu. Od štvrtka treba počítať so snežením už od 500 m. n. m. Denné teploty sa budú pohybovať v intervale od 4°C do 8°C, v závere týždňa od 2°C do 5°C. Nočné teploty budú 4°C až 0°C, neskôr aj o niečo nižšie," predpovedá Wolf.

Tuhá zima návrat nehlási

Ani v ďalšom období (15–21. február) naše mesto a jeho okolie nečakajú zásadné zmeny a stále bude prevládať premenlivé a pomerne teplé počasie.

,,V silnom západnom prúdení budú postupovať jednotlivé frontálne vlny teplejšieho alebo chladnejšieho morského vzduchu. Tieto frontálne vlny prinesú občasné zrážky. Na horách sa môže prechodne ochladiť," vysvetlil Wolf s tým, že denné teploty sa by mali byť v intervale 5°C až 10 °C a v noci sa bude ortuť teplomerov pohybovať medzi 4°C a 0°C, pri vyjasnení však aj nižšie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM