Barbara Dallosová Kultúra

PREHĽAD, kam v Žiari a okolí za zábavou: Užite si zaslúžený víkend!

Leto je síce za nami, naplno si ale môžeme užiť aj jesenné víkendy. V žiarskom kine si pozriete komédiu aj klubový film, v neďalekom Antone si užijete netradičný zemiakový festival, alebo nasajete jarmočnú náladu na Novej Bani. Pozrite, čo sa dá tento víkend zažiť...

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD, kam v Žiari a okolí za zábavou: Užite si zaslúžený víkend!
Foto: Dominika Handzušová

Piatok 26.septembra

Film Fakjú pán profesor – Zeki Müller nemá na výber. Niekto totiž postavil školskú telocvičňu priamo nad jeho „úsporami“. Teda nad miestom so zakopanými ukradnutými peniazmi, ktoré tam pre neho ukryla jeho priateľka. A tak, aby sa po prepustení z väzenia dostal ku svojej koristi, musí sa vydávať za suplujúceho učiteľa na Götheho gymnáziu. Tým vznikne už aj tak sužovanému vzdelávaciemu systému ďalší problém, pretože od toho momentu zamestnáva najbláznivejšieho učiteľa všetkých čias.
Kedy a kde: 18:00, Kino Hron Žiar nad Hronom

Novobanský jarmok – XXIII. ročník Novobanského jarmoku sa uskutoční už tento víkend. Každoročne je zostavený bohatý program na dva dni a určený je nielen pre mladšiu, ale aj pre staršiu generáciu.
Kedy a kde: piatok 8:30 až sobota 22:30, Nová Baňa

Sobota 27.septembra

Film Labyrint: Útek – Podzemný výťah Thomasa (Dylan O´Brien) vyviezol na lúku obklopenú vysokými múrmi. Vôbec nič si nepamätá, dokonca si spočiatku nespomína ani na vlastné meno. Hneď po príchode ho privíta skupina ďalších chlapcov, ktorých už predtým stretol rovnaký osud. Vytvorili zvláštnu komunitu, ktorá sa na tomto neobyčajnom mieste snaží prežiť a zároveň neúnavne hľadá únikovú cestu.
Kedy a kde: 18:00, Kino Hron Žiar nad Hronom

Krumpľový festival 2014 – Zemiakový festival plný hier a dobrej nálady. Šúľance, pirôžky, placky, bramoračka, zemiakové lupienky, hranolky, tyčinky… Nielen kopec pochúťok ale aj disciplíny ako zemiakový trojboj či hod krumpľom do diaľky vás čakajú na tejto netradičnej oslave jesene. Viac o podujatí a jeho kompletný program nájdete e TU.
Kedy a kde: sobota, obec Svätý Anton

Nedeľa 28.septembra

Rozprávka Útek z planéty Zem – Počuli ste už o planéte Baab? A vedeli ste, že tam žijú zábavní modrí ufóni, ktorí majú dokonca svojho národného hrdinu? Je ním astronaut Scorch Supernova, expert na nebezpečné záchranné misie, pri ktorých mu nenápadne pomáha jeho super inteligentný brat Gary. Keď na vesmírnej stanici zachytia SOS volanie z obávanej temnej planéty Zem, Scorch neváha ani minútu a vydá sa v ústrety neznámemu svetu v hlbinách vesmíru. Film je od režiséra ktorý pracoval na snímkach ako Doba ľadová: Zem v pohybe, Ja, zloduch, Horton, a Číslo 9.
Kedy a kde: 16:00, Kino Hron Žiar nad Hronom

PROJEKT 100: 2001: Vesmírna odysea – V rámci putovného filmového PROJEKTU 100 uvedie žiarske kino ďalšiu snímku. Tentoraz je to science-fiction film, po ktorom už filmové sci-fi nikdy nebolo také ako predtým a súbežne napísaný rovnomenný science-fiction román, ktorý definitívne zmenil aj sci-fi literatúru. Jeden z najväčších mýtov filmovej histórie majstrovsky vytvorený dvoma osobnosťami svojich odborov. Neopakovateľný a nadčasový príbeh o ceste za hranice ľudskej skúsenosti, za hranice priestoru a času v roku 1968 nakrútil legendárny Stanley Kubrick a spoluatorom scenára je slávny Arthur C. Clarke.
Kedy a kde: 18:00, Kino Hron Žiar nad Hronom

Ak patríte medzi tých, ktorí radšej lemujú futbalový štadión než sedia v tmavom kine, pozrite, čo ponúka víkendový futbal: PREHĽAD víkendového futbalu:Tieto súboje nás čakajú, pozrite priebežné štatistiky klubov regiónu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM