Barbara Dallosová Správy

Prekvapení lyžiari v Kremnických vrchoch: Cestu im skrížil vlk!

Tešili sa na januárovú lyžovačku, keď sa pred nimi vynoril nečakaný pocestný. Naša najväčšia psovitá šelma. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapení lyžiari v Kremnických vrchoch: Cestu im skrížil vlk!
Zdroj: TASR

Od zimných radovánok ich delilo už len pár kilometrov. Po ceste na Skalku sa pred posádkou auta z Kremnice vynoril spoza zvodidiel pravdepodobne dospelý vlk.

Bol to okamih

Podľa slov Kremničana (39), ktorý auto šoféroval, sa zrejme posádka zľakla viac, než samotná šelma.

,,Vybrali sme sa lyžovať na Skalku. Odrazu spoza zvodidiel preskočil vlk a prebehol cez cestu. Bol to len okamih, ale zľakli sme sa. Ako keby sa vôbec nebál áut," opisuje.

,,Bol asi 10, maximálne 15 metrov pred naším autom. Myslím že to bolo dospelé zviera lebo bol dosť veľký. My máme doma vlčiaka a keď ich mám takto porovnať, určite bol minimálne ako náš pes," zamýšľa sa ďalej.

Vlk neublíži, tvrdí ochranár

Podľa ochranára Jaroslava Slašťana sú práve v tejto oblasti vlci doma. ,,Nie je to také výnimočné. Kremnické vrchy poskytujú podmienky pre život tejto najväčšej psovitej šelmy na Slovensku. Zrážka s autom však taká pravdepodobná nie je," hovorí Slašťan.

,,Vlk nie je nebezpečný pre ľudí, ja osobne nepoznám prípad, kedy by napadol človeka. Vlci sú plachí a žijú vo svorkách ktoré sú veľmi usporiadané. Hoci v zahraničí, najmä v severských krajinách, sú prípady, kedy vlka zrazilo auto, u nás je častejšia zrážka auta s rysom, či medveďom," dodáva.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM