Martin Károly Kremnica

Preliezka za 5 000 € pri hradbách

V novembri tohto roku bola v parku pri historickom vstupe do Kremnice nainštalovaná detská „polyfunkčná“ preliezka. Iniciatíva primátorky sa stretla aj s negatívnymi reakciami.

V Kremnici momentálne nie je žiadne mestké použiteľné detské ihrisko, okrem novembrového pokusu samosprávy. Jedno chátra v Zechentnerovej záhrade, je teda bepoužiteľné a druhé doslova ohrozuje deti na Ulici Jula Horvátha.

„Miniatúrna preliezka uprostred mesta by si skôr zaslúžila opateru. Pravidelne zalievať, pohnojiť, okopať. Možno aj presadiť. Hádam sa nájde NIE -KTO? „ píše sa hneď v prvej reakcii na neoficiálnej stránke Kremnice /www.nasakrem­nica.sk/. Reakcie sa stupňujú, nejedna z nich napáda aj architektonický vzhľad či nevhodnosť použitých materiálov. Podľa poslanca mestského zastupiteľstva Maroša Vojtka, poslanci dopredu nevedeli, ako presne bude toto „nové detské ihrisko“ vyzerať.

Primátorka Kremnice, Zuzana Balážová tvrdí, že vie o názore ľudí, že nové ihrisko je maličké. „Bol to ale heroický výkon, v čase krízy, uvolniť z mestského rozpočtu 5 000 €.“ dodáva Balážová. Podľa nej bola na detské ihrisko vyčlenená poslancami nižšia čiastka ako výsledná suma. „Pätinu sumy doplnilo OZ Kremnica nad zlato a tisíc Eur som si nechala poslancami schváliť na novembrovom zastupiteľstve.“ upresňuje primátorka. /mak/

Video: hovorí: Zuzana Balážová, primátorka, Kremnica, Maroš Vojtko, poslanec MsZ Kremnica

Preliezka za 5 000 € pri hradbách
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM