Martin Károly Kremnica

Prenájom parkoviska čelí kritike. Ďalší poslanec to vzdal!

Vo štvrtok sa uskutočnilo ďalšie rokovanie poslancov zastupiteľstva v Kremnici. Na programe mali viacero horúcich bodov. Prišlo aj na personálne zmeny. Poslanec Martin Varhaňovský sa vzdal svojho mandátu. Všetko sme sledovali ONLINE priamo z miesta..

15:31 Zastupiteľstvo začína po príchode chýbajúcich poslancov. Primátorka informovala o tom, že poslaneckej stoličky sa vzdal v poradí už druhý poslanec v tomto volebnom období, Martin Varhaňovský. Nasledoval tak Milana Kyselicu ktorý rezignoval v minulom roku. Podrobnosti zisťujeme. Na zastupiteľstve sa už nezúčastňuje.

15:40 Priestor majú občania. Občania sa dožadujú informácie, na základe čoho sa stanovuje cena pri predaji mestského pozemku. Boli uvedené príklady, kedy boli pozemky predávané za ceny znaleckých posudkov. O konečnej cene ale rozhodujú poslanci. Cena môže byť teda aj vyššia. Občania narážali na dvojaký meter pri posudzovaní cien pre jednotlivých Kremničanov.

15:45 Poslankyňou Vierou Mišíkovou bol Miroslav Fleško vyzvaný, aby informoval poslancov o jeho ďalšom postupe v súvislosti s kúpaliskom Katarína. Odpovedal reakciou na článok uverejnený na www.ziar24.sk minulý týždeň. [size=15][lin­k=http://www.zi­ar24.sk/clanky?ex­tend.133581_Z-kremnickeho-kupaliska-rybnik?-Problemy-s-pristupom---][/size] Z kremnického kúpaliska rybník? Problémy s prístupom…[/link] Podľa Miroslava Fleška bol článok zavádzajúci a jeho výpoveď bola vytrhnutá z kontextu. Nepriamo ale naznačil, že cestu nemieni blokovať.

16:10 Na programe sú majetko-právne body v rokovaní. Jedným z nich je aj žiadosť o prenájom pozemku pod zamýšľaným parkoviskom na Skalke pri Kremnici.

Poslankyňa Volková vystúpila voči navrhovanej cene prenájmu pod parkoviskom na Skalke. Nájomca by podľa nej musel mestu platiť 34-tisíc eur ročne. K jej názoru sa pridal aj poslanec Vojtko. Problémom ale je, že poslanci túto sumu už schválili na ostatnom zastupiteľstve.

Pozrite si ako to dopadlo pred mesiacom: [size=15][lin­k=http://www.zi­ar24.sk/clanky?ex­tend.132342_Par­kovisko-na-Skalke?-Takto-by-malo-vyzerat---]Parkovisko na Skalke? Takto by malo vyzerať…[/lin­k][/size]

16:42 Primátorka vyhlásila prestávku

17:18 Bod o parkovisku na Skalke bol stiahnutý z rokovania. Poslanci sa dohodli na začatí rokovaní s firmou Coimex o majetkovo-právnych vzťahoch na Skalke pri Kremnici. ** 17:29** Poslanci zobrali na vedomie správu o činnosti primátorky mesta

17:31 Spoločnosť VOX-V požiadala o prenájom pozemku pri vstupe do Kremnice. Na tomto mieste chce osadiť veľký ionformačný baner, na ktorom by sa návštevníci mesta okrem iného dozvedeli aká je teplota v bazénoch, prípadne koľko je snehu na Skalke, či Krahuliach, alebo či sú priechodné Kremnické Bane. Na tabuli by boli zobrazované aj komerčné informácie.

Poslankyňa Klára Popová namietala, že tento bod nebol v rokovaní mestskej rade a navrhla nerokovať o ňom. Norbert Boldiš a Dušan Privalinec sú opačného názoru.

Poslanci nakoniec schválili zámer spoločnosti. Zároveň aj schválili prípravu zmluvy o budúcej zmluve. Spoločnosť VOX-V ale musí ešte získať ďalšie povolenia dotknutých orgánov.

18:06 Okrem iných interpelácií poslancov si Viera Mišíková zastala rodín s deťmi, ktorým podľa jej slov chýba detské ihrisko. Mesto sa podľa slov Hany Zlatošovej pokúšalo už dvakrát získať peniaze z projektov práve na tento účel. Neúspešne. V súčasnosti čakajú na výsledok tretieho projektov. Nápad s detským ihriskom na Hutách podporila aj primátorka mesta Zuzana Balážová. Podľa nej mesto spraví finančné prepočty.

Poslanec Boldiš navrhol aby mesto opäť začalo rokovať so spoločnosťou poskytujúcou DVB-T signál. Väčšina mesta má podľa neho nevyhovujúci televízny signál.

18:11 Janku Volkovú zaujímalo, prečo sa nepokračuje na rekonštrukčných prácach na námestí. Dôvod je podľa Mariany Donovalovej ten, že doposiaľ neprišli peniaze pre realizujúcej spoločnosti z BBSK. Kvôli tomu dočasne zastavili práce na námestí. Peniaze sú ale údajne na ceste.

18:45 Rokovanie mestského zastupiteľstva bolo ukončené.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM