Barbara Dallosová Krimi Správy

Prepad a streľba v Kremnici: Lupič Jaro sa postavil pred súd, koľko dostal?

Ozbrojená lúpež v centre Kremnice sa skončila streľbou. Obvinený muž spoznal svoj trest.

Ilustračný obrázok k článku Prepad a streľba v Kremnici: Lupič Jaro sa postavil pred súd, koľko dostal?
Zdroj: Policajný zbor SR

Dráma priamo pod kremnickým námestím sa odohrala ešte v máji (3.5. 2017) Ozbrojený muž, Jaroslav z Ružomberka, podľa polície vošiel so zbraňou v ruke do pobočky banky, kde si pýtal peniaze. ,,Z banky vybehol von, kde sa ho podarilo spacifikovať hliadke MsP, ktorá použila voči páchateľovi služobnú zbraň," uviedla vtedy krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková s tým, že muža kremnickí policajti postrelili do nohy a bol prevezený do žiarskej nemocnice.

Ako potvrdila vedúca oddelenia probácie a mediácie Krajského súdu v Banskej Bystrici Alena Sigetyová, obvinený Jaroslav K. sa postavil pred súd v Žiari nad Hronom a sudca schválil dohodu o vine a treste tak, ako ju navrhol prokurátor.

,,Na základe schválenej dohody o vine a treste bol obvinený Jaroslav K. uznaný za vinného zo spáchania trestného činu lúpeže a trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Bol mu za to uložený trest odňatia slobody vo výmere 6 rokov a 8 mesiacov, so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia, a trest prepadnutia veci," priblížila Sigetyová a dodala, že Jaroslavovi bol zároveň uložený ochranný dohľad v trvaní dva roky a povinnosť nahradiť poškodenému spôsobenú škodu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM