Barbara Dallosová Správy

Prešli sme sa novou cestou na Skalku: Poteší vodičov i cyklistov, FOTO, VIDEO

Na turisticky populárnu Skalku vedie z mesta vynovená cesta. Stála viac než pol milióna eur.

Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) má za sebou rekonštrukciu vyše šestnástich kilometrov ciest v okresoch Žiar nad Hronom a Banská Bystrica. Informuje o tom kraj v tlačovej správe. Stavbu, ktorá podľa BBSK dohromady stála 1 634 611,56 eur realizovala spoločnosť Metrostav Asfalt.

Čo sa týka našich končín, vynovená je známa a turisticky využívaná cesta z Kremnice na Skalku. Ako pre Žiar24 uviedla Marcela Glevická z oddelenia styku s verejnosťou BBSK, z celkového balíka šlo na cestu na Skalku 540 706,16 eur.

Opravou prešiel úsek dlhý bezmála deväť kilometrov. Práce sa začali už v októbri minulého roka, realizovali sa ale po fázach a skončili až v týchto týžňoch.

,,Počas zimných mesiacov sa rekonštrukcie nerealizovali, pracovalo sa až od jarných mesiacov tohto roka a práce sa skončili v priebehu júla tohto roka," konkretizuje Glevická.

,,Pri Kremnici išlo o kompletnú rekonštrukciu krytu vozovky, kde došlo k vyrovnaniu nerovností povrchu a následne sa použil nový kryt v hrúbke 5 centimetrov," dodáva hovorkyňa kraja.

Skalka pri Kremnici sa v uplynulom období teší popularite u turistov. Pred časom tu pribudla Via ferrata, toto leto ju doplnili najdlhší lanový most na Slovensku a trailová dráha pre cyklistov.

Z Kremnice na Skalku vedie vynovená cesta
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM