Barbara Dallosová Šport

Prestíž pre žiarsky klub: Andrej (17) a Samo (17) ako jediní Slováci na šampionáte v Abú Dhabí

Mladíci zo žiarskeho klubu cestovali na Majstrovstvá sveta ako jediní Slováci a zároveň boli najmladšími vo svojich kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Prestíž pre žiarsky klub: Andrej (17) a Samo (17) ako jediní Slováci na šampionáte v Abú Dhabí
Zdroj: Jiu-Jitsu klub Žiar nad Hronom

Žiarsky klub Jiu-Jitsu si pripísal na konto cenné body. Zverenci trénera Jaroslava Bičára majú za sebou účasť na prestížnej súťaži v ďalekom Abú Dhabí.

Majstrovstvá sveta v brazílskom Jiu-Jitsu boli (18.4. – 22.4.) pre Andreja Tončíka a Samuela Frindta veľkou výzvou. Zvlášť preto, že dvaja žiarski mladíci boli na súťaži svetového formátu vôbec jedinými zástupcami Slovenska a zároveň boli najmladšími vo svojich kategóriách.

V metropole arabských emirátov sa stretlo vyše 7 000 závodníkov z viac než stovky krajín sveta. Tvrdý tréning priniesol ovocie a žiarski zástupcovia nezostali v konkurencii na chvoste.

Andrej Tončík v kategórii vo svojej kategórii (do 77 kg) skončil v konkurencii 77 zápasníkov na 17. mieste a Samuel Frindt sa v kategórii do 69 kilogramov vyšplhal na 33. miesto zo 49 zápasníkov.

Na titulnej foto zľava: Maroš Frindt, Andrej Tončík, Jaroslav Bičár (tréner), Samuel Frindt

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM