Barbara Dallosová Kultúra

Prežite posledný júlový víkend naplno: Kam vyraziť v Žiari a okolí?

Posledné júlové dni ubiehajú a pre nami je víkend. Neseďte doma a vytvorte si počas voľných dní zážitky. Prinášame niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Prežite posledný júlový víkend naplno: Kam vyraziť v Žiari a okolí?

19. Náckov štiavnický pochod

piatok o 19:00 hod., centrum Banskej Štiavnice
Banskoštiavnicko-hodrušský banícky spolok pozýva na tradičný pochod historickým mestečkom na čele s obľúbenou postavičkou, štiavnickým náckom.

Šášovské hradné hry

sobota, Šášovské Podhradie Organizátori lákajú návštevníkov do Šášovského Podhradia na tradične pestrý program, ktorým sa zavďačia deťom i dospelým. Nebudú chýbať ystúpenia šermiarov, folklórne skupiny, strašidelný les, lúpežnícky tábor, denné pozorovanie slnka, súťaže, tvorivé dielne a mnoho ďalšieho.

O podujatí sme písali tu: Šášov opäť ožije hradnými hrami: Pestrý program pre celú rodinu

Sitno Blues

sobota od 10:00 hod., Počúvadlianske jazero
Ôsmy ročník hudobno – kultúrneho festivalu Sitno Blues na Počúvadlianskom jazere neďaleko Banskej Štiavnice. Návštevníkov čaká široká škála hudobných žánrov od blues až po reggae, dobrá zábava, jarmok remesiel, ochutnávka kulinárskych dobrôt a ďalšie možnosti zábavy v celom okolí jazera.

Piknik na hrade

sobota, Mestský hrad Kremnica
Piknik na zvláštnom mieste spojený s bohatým celodenným programom a krásnym výhľadom. To bude tohtoročný piknik na kremnickom hrade. Návštevníci si okrem sprievodného programu a aktivít môžu prezrieť aj všetky expozície Mestského hradu.

Viac v článku: Balónová šou, petang aj božský výhľad: Piknikujte na Kremnickom hrade

KINOTIP: Pattaya

nedeľa o 18:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Francúzska letná komédia o dvoch sídliskových flákačoch, ktorí sa vydajú na notoricky známe plážové letovisko Pattaya. Aby sa na vytúženú dovolenku dostali, prihlásia svojho suseda liliputa na majstrovský zápas liliputov v thaiboxe, ktorý sa odohráva práve v Pattayi. A tu začne dobrodružstvo…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM