Barbara Dallosová Správy

Pri Žiari chcú stavať nový areál: Poslúžiť má turistom aj vrcholovým športovcom

Polmiliónový projekt by chcela obec začať realizovať už v budúcom roku. Novinka má poskytnúť podmienky na šport v zime i v lete.

Ilustračný obrázok k článku Pri Žiari chcú stavať nový areál: Poslúžiť má turistom aj vrcholovým športovcom
Zdroj: TASR

Vo Vyhniach v okrese Žiar nad Hronom plánujú výstavbu športovo-turistického areálu v hodnote približne 500 000 eur. Ako vyplýva zo zámeru, ktorý obec predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), s výstavbou by chceli začať už v budúcom roku, do prevádzky by areál mali uviesť na prelome rokov 2018–2019.

Poslúži v zime i v lete

Viacúčelový športový areál je plánovaný na mieste jestvujúceho športového (biatlonového) areálu nad obcou. Prístupný bude od jedného z miestnych hotelov lesnou cestou o dĺžke približne 470 metrov. Poskytovať by mal podmienky pre zimný a letný biatlon, ale aj pre iné športy, ako sú inline skating, letné a zimné bežecké lyžovanie, turistický beh, chôdza, posilňovanie na street workout parku či prechádzky. Areál by mali využívať nielen vrcholoví športovci, ale aj turisti, kúpeľní hostia či obyvatelia obce.

Stredisko v lone prírody

,,Projekt sa snaží o vytvorenie charakteru športového strediska v prírode. Všetky objekty sú osadené do lesnej zelene, čo potvrdzuje snahu o zachovanie kvalitného životného prostredia," uvádza sa v materiáli. Zámer rieši vybudovanie novej centrálnej budovy a spevnených bežeckých tratí, ktoré budú mať parametre potrebné pre letný biatlon. Ich súčasťou je aj jestvujúca strelnica či kyslíková dráha so šiestimi zastaveniami.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM