Barbara Dallosová Správy

Príbeh chorej Karolínky (10) dojal i žiarskych hudobníkov: TIETO mená si kvôli nej zahrajú bez nároku na honorár!

Kremničanka Karolínka Šimková si za pár rokov na tomto svete si pritom prešla už veľkým trápením. Jej príbeh sa dotkol sŕdc ľudí a spojil i viac než desiatku žarskych interpretova a kapiel, ktori chcú priložiť ruku k dielu.

Ilustračný obrázok k článku Príbeh chorej Karolínky (10) dojal i žiarskych hudobníkov: TIETO mená si kvôli nej zahrajú bez nároku na honorár!
Zdroj: Dnes24.sk

Kajka je podľa slov jej maminy slušné, zlaté a dobré dievčatko. Napriek tomu si nemôže užívať detstvo ako jej rovesníci. Karolínku totiž trápi zákerná diagnóza. Liečby, ktorá by jej mohla zmeniť život, sa jej však dostane len v Rakúsku a s nemalými nákladmi. Preto odhodlaná mamina chorého dievčatka pred časom poprosila ľudí o pomoc aj pomocou portálu Žiar 24. Článok o Karolínke vyvolal mimoriadne ohlasy.

Svoje sily na pomoc Karolínke zmobilizovali aj žiarski muzikanti. S iniciatívou prišiel dramaturg žiarskeho MsKC a takisto hudobník, Janko Kulich. ,,Koncertu pre chorú Karolínku sa zúčastnia takmer všetci žiarski umelci bez nároku na honorár. Celý výťažok bude venovaný Kajke na liečbu jej ochorenia," vysvetľuje Kulich.

Charitatívny koncert s dobrovoľným vstupným sa uskutoční v stredu 1. júla o 16:00 hodine v kaviarni U Shakespeara, ktorá je malou scénou žiarskeho MsKC. Hrať sa bude na letnej terase a to až do 22:00 hodiny. Štafetu si totiž vymení niekoľko sólistov a kapiel.

Zahrajú: Virvar, Peter Šrank, Nová Komunita, Ivan Víťazka, Skrat f štrku, Janko Kulich & Kolegium, Adam Baran, Banda Americano a Ivka Kováčová, Lenka Libjaková a Ivan Vnučko, Radiopieces, Róbert Mikla, Agáta

V prípade nepriaznivého počasia sa akcia uskutoční v Divadelnej sále MsKC

Foto: súkr. archív rodiny Karolínky Šimkovej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM