Barbara Dallosová Rôzne

Príjemné prekvapenie pre Kremnicu: Výrazný skok v boji o najkrajšie mesto

Historické mestečko bývalo dlho skôr na chvoste rebríčka. Teraz sa popularita Kremnice v súťaži posunula opačným smerom.

Ilustračný obrázok k článku Príjemné prekvapenie pre Kremnicu: Výrazný skok v boji o najkrajšie mesto
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Internetový portál Slovakregion vyhlásil už 8.ročník súťaže o najkrajšie mesto a obec Slovenska. Súťaž začala ešte v apríli a definitívneho víťaza spoznáme až na jeseň. Hlasovanie za súťažiace mestá potrvá do 31.októbra 2016 do 12:00 hodiny.

Aktuálne rebríčku zatiaľ vládnu na prvom mieste Spišská Nová Ves, za ňou Bardejov a prvú trojicu uzatvára Levoča. Žiar nad Hronom, ktorý v minulom ročníku skončil na 54. priečke, sa momentálne drží na mieste s číslom 55.

Zdroj: TASR

Príjemným prekvapením je Kremnica. O tom, že baníckej mesto s bohatou históriou má čo ponúknuť, niet pochýb, v hlasovaní sa mu však v minulosti veľmi nedarilo.

Kremnici sa za posledný mesiac podaril husársky kúsok. Vyšvihla sa o takmer dvadsiatku priečok dopredu. Zatiaľ čo ešte v auguste mesto figurovalo na 110. mieste rebríčka, dnes mu patrí cifra 91. Od prvej desiatky je to síce ešte ďaleko, Kremnica sa ale k správnemu koncu rebríčka vydala rýchlym tempom.

Čítajte tiež: 10 FOTODÔKAZOV, že Kremnica je jednoducho nádherná

Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako hlasovať

Hlasovať za mesto/obec je možné maximálne jedenkrát za hodinu za to isté mesto/obec (to znamená, že jedno a to isté mesto/obec dostane od jedného hlasujúceho maximálne 24 hlasov denne). Hlasovať sa môže za viac miest a obcí v priebehu jednej hodiny.

Do súťaže sa môžu prihlásiť osoby – hlasujúci, ktorí majú záujem podporiť mestá a obce Slovenska prostredníctvom internetu na www.slovakregion.sk. Hlasovať môžu len registrovaní užívatelia. Každý užívateľ musí mať kompletne vyplnené registračné údaje. Registrácia je bezplatná a nezaväzujúca.

Pozrite aj: Kremnické reklamy minulého storočia: Pasce na turistov, ktoré treba vidieť :) FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM