Martin Károly Rôzne

Prijímačky do športovej triedy sa blížia

Základná škola na ul. Jilemnického v Žiari nad Hronom otvára v školskom roku 2010/2011 športovú triedu pre žiakov od 5. ročníka. Rodičia a deti majú možnosť výberu medzi piatimi druhmi športu. Reč je o atletike, cyklistike, karate, športovej streľbe

„Pokiaľ by chcelo ísť dieťa k nám, nemusí mať predošlé skúsenosti. Nemáme ani žiadne špeciálne požiadavky. Stačí, keď zvládne prijímacie testy a splní všeobecné podmienky, ktoré sú určené školou,“ vysvetľuje Ľubomír Striežovský, tréner karate športovej triedy. Dodal tiež, že pri športe je podstatné hlavne chcieť. „S deťmi a mládežou už pracujem veľa rokov. Trúfam si teda povedať, že pokiaľ má dieťa športové predpoklady a chce sa danému športu venovať, dotiahne to ďaleko,“ pokračuje tréner, ktorý so svojimi zverencami pravidelne dosahuje vynikajúce výsledky na domácich i zahraničných súťažiach.

„Žiarsky Karate klub bol na posledných majstrovstvách Slovenska žiakov tretím najlepším klubom z 58, ktoré sa do súťaže vôbec prebojovali,“ s hrdosťou v hlase rozpráva Striežovský.

Vyučovací proces v športovej triede by mal byť rovnaký ako v tej klasickej. Rozdiel je akurát v tom, že žiak má do týždňa viacej hodín športu. Vaše dieťa teda dostane adekvátne a plnohodnotné vzdelanie.

„Sám mám deti a viem, aké ťažké sú niektoré rozhodnutia. Rodičia sa však vôbec nemusia báť toho, že by hodiny telesnej výchovy išli na úkor vzdelania. To určite nie. Hlavnú výhodu športovej triedy vidím v tom, že deťom, ktoré majú rady šport, sú pripravené veľmi dobré podmienky na ďalšie rozvíjanie ich talentu,“ dodáva na záver Striežovský.

Ako sa do športovej triedy prihlásiť ?

Prihlášku je potrebné podať do 21. mája. Urobiť tak môžete formou e-mailu, poštou alebo osobne. Prihlášku a podmienky nájdete na stránke školy. http://zsjilemnickehozh.edupage.org/news/

Kedy sa konajú prijímačky ?

Prijímacie pohovory budú 25. a 26. mája o 14.00 v pri­estoroch 4. Základnej školy. Vzhľadom na to, že sa budú konať vo vnútri aj vonku, je potrebné mať vhodné oblečenie a obuv.

(JF)

súvisiaci článok: http://ziar24.sk/news.php?… [color=#ff0000]Chcú otvoriť športovú triedu s viacerými športovými zameraniami[/color]

karate
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM