Správy Samospráva

Primátor Antal o prioritách na ďalšie štyri roky: Zimák, plaváreň aj nové byty

Žiarsky parlament po komunálnych voľbách prvý raz zasadol v novom zložení. Staronový primátor hovoril o najväčších výzvach na najbližšie štyri roky.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Antal o prioritách na ďalšie štyri roky: Zimák, plaváreň aj nové byty
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarsku samosprávu čaká v nasledujúcich štyroch rokoch veľa práce a niekoľko veľkých výziev. Na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Žiari nad Hronom to skonštatoval staronový primátor Peter Antal (Most-Híd, Smer-SD, SNS).

Nový domov dôchodcov

,,Musíme ukončiť rekonštrukciu zimného štadióna, začať s projektom modernizácie plavárne. Veľkou výzvou bude pre mesto kaštieľ, ktorý sme nedávno nadobudli, a ktorý chceme prebudovať na reprezentačné sídlo nášho mesta," podotkol Antal.

Samospráva chce podľa jeho slov pokračovať aj v zazelenaní centra a Ulice SNP, takisto chce pomôcť naštartovať výstavbu rodinných a bytových domov, pokračovať v zlepšovaní občianskej vybavenosti a príležitostí na trávenie voľného času. ,,V meste nám pribúda seniorov, budeme potrebovať nový domov dôchodcov ako aj denný stacionár. Tých výziev, ktorým sa chceme v nasledujúcom období venovať je veľmi veľa," načrtol primátor.

Viceprimátorom zostáva Kukolík

Spolu s primátorom zložilo na pondelkovom ustanovujúcom zastupiteľstve sľub aj 19 poslancov mestského zastupiteľstva. Jeho zloženie sa v porovnaní s minulým volebným obdobím mierne obmenilo. Z celkového počtu 19 poslancov je päť nových.

Mestské zastupiteľstvo tvoria Branislav Šťastný (nezávislý), Monika Balážová (nezávislá), Adriana Tatárová (Smer-SD), Veronika Balážová (nezávislá), Tomáš Fábry (nezávislá), Ladislav Kukolík (nezávislý), Peter Dubeň (nezávislý), Stela Šeševičková (Smer-SD), Norbert Nagy (nezávislý), Miroslav Rybársky (nezávislý), František Páleník (nezávislý), Mária Biesová (nezávislá), Emil Vozár (nezávislý), Rastislav Uhrovič (nezávislý), Gabriela Hajdoniová (Smer-SD), Stella Víťazková (nezávislá), Dušan Berkeš (Smer-SD), Juraj Krátky (SaS, OĽaNO, KDH) a Anna Líšková (Smer-SD). Antal tiež informoval, že post viceprimátora bude aj naďalej v Žiari nad Hronom zastávať Ladislav Kukolík.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM