Martin Károly Samospráva

Primátor Žiaru Peter Antal: 2 dôvody, prečo opäť kandidujem!

Po predčasných voľbách v meste je Peter Antal na primátorskej stoličke niečo vyše roka. Od začiatku sa ale netají tým, že v jesenných komunálnych voľbách bude opäť kandidovať. Pozrite, aké má na to dôvody.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Žiaru Peter Antal: 2 dôvody, prečo opäť kandidujem!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarčania si voľby užívajú o niečo častejšie ako väčšina Slovákov. Len v júni 2013 sa v meste uskutočnili doplňujúce primátorské voľby. Riadne zvolený primátor Ivan Černaj sa v novembri vzdal svojej funkcie. Viac TU: Veľké zmeny v Žiari: Ivan Černaj sa vzdal funkcie primátora!

V júnových voľbách sa Petrovi Antalovi postavil bývalý žiarsky viceprimátor Roman Zaťko. Žiarčania si zvolili Petra Antala.

Peter Antal teda sedí na primátorskej stoličke rok aj pár dní. Toto sú jeho dôvody:

  • Hlavný dôvod je aby som pokračoval v práci, ktorú som začal, aby som vízie a predstavy o dobrom meste posúval ďalej, pretože za rok sa toho veľa nedá stihnúť ani v komunálnej politike.
  • Táto práca ma baví. Za rok som postretával množstvo ľudí, vypočul som si rôzne osudy ľudí aj rôzne návrhy, čo v meste zlepšovať. A presne to ma baví. Počúvať ľudí a snažiť sa ich predstavy pretaviť aj do reality.

Antal je však z niektorých vecí po roku na primátorskom poste aj prekvapený. „Pravda je, že práca s ľuďmi nie je vždy jednoduchá. Ak sa niečo na prvý pohľad javí, že ide o vec prospešnú pre mesto, nemusí to každý tak prijať a vnímať,“ hovorí Antal s tým že v tomto prípade myslí práve na ostané zasadnutie Mestského parlamentu, so sporným hlasovaním o zimnom štadióne. Viac TU: Poslanec Uhrovič: TÍTO poslanci dali zimnému štadiónu červenú!

Prečítajte si aj: Hlasovanie o zimáku rozbilo parlament: Poslanci si poriadne naložili aj na facebooku!

Na druhej strane ma táto situácia poučila, že ak aj niekto nechce komunikovať, budem musieť vyvíjať oveľa väčšie úsilie a snažiť sa aj od poslancov dostať spätnú väzbu, že čo si o danom projekte myslia. Lebo byť ticho a potom povedať, že nemali sme informácie, pre mňa nie je celkom v poriadku,“ komentuje Antal rozhodnutie poslancov s tým, že prevolebný tlak ešte nestíha pociťovať. „Občania si vyberú toho, kto je podľa nich najlepšou alternatívou pre toto mesto,“ hovorí na záver Peter Antal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM