Barbara Dallosová Rôzne Správy

Prípravy na Big Air začali: Na kremnickom kupku vyrastie dvanásťmetrový mostík, FOTO

Z niekoľkometrového nájazdu si priamo do vody zaskáču adrenalínový jazdci z rôznych krajín Európy. Kremnické kúpalisko už ožilo prípravami.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na Big Air začali: Na kremnickom kupku vyrastie dvanásťmetrový mostík, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Big Air v meste

Už budúci týždeň (4 – 6. augusta) sa začne trojdňový hudobno-športový event, letná verzia Big Air v meste. Ako avizujú organizátori, Letný Big Air si nenechajú ujsť ani stálice a pravidelní účastníci zimnej akcie a do Kremnice sa chystajú snowboardisti a freeskieri zo Slovenska, Česka, Rakúska, Poľska či ďalekého Fínska.

Podujatie sa prenesie z historického námestia Kremnice na kúpalisko, kde budú snowboardisti a freeskieri skákať z dvanásť metrov vysokého nájazdu do bazéna. Práce na kremnickom kúpalisku Katarína, ktoré je okrem tohto podujatia v súčasnosti pre verejnosť zatvorené, sa už rozbiehajú.

Registrácia je pre jazdcov otvorená a aj tentokrát budú ich výkony odmenené peňažnou čiastkou. „Dokopy rozdelíme za najlepšie triky a skoky štyritisíc eur. Rozhodcovia vyberú najlepších z oboch kategórií, teda snowboardistov a lyžiarov, a samozrejme časť prizemoney si rozdelia aj ženy. Dúfame, že ich príde čo najviac,“ uviedol hlavný organizátor Ondrej Horváth.

Hoci sa bazén na kremnickom kúpalisku postupne napúšťa, slúžiť bude výlučne pre vybrané športové aktivity a súťaže. Návštevníci sa však môžu tešiť na vodné športy, ktoré si budú môcť na mieste vyskúšať. „Do sprievodného programu sme zaradili napríklad skimboarding, paddleboarding a slackline,“ doplnil Horváth.

Pre najmenších bude k dispozícii aj detská zóna a prebiehať bude aj workshop, na ktorom sa záujemcovia naučia, ako funguje potlač tričiek a navrhnúť si budú môcť aj vlastné motívy. Okrem toho čaká návštevníkov séria koncertov či piatkový Pome kvíz.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM