Martin Károly Rôzne

Prípravy na letnú sezónu na kúpaliskách v okrese vrcholia

Žiar nad Hronom 16. mája – V týchto dňoch vrcholia na kúpaliskách v okrese Žiar nad Hronom prípravy na nastávajúcu letnú sezónu. Väčšina z nich ju plánuje začať v júni, výnimkou je termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach, ktoré chce svoje brány návš

Samospráva momentálne čaká na odobrenie od hygienikov, podľa starostu obce Ľubomíra Meliša, by sa tak malo stať pravdepodobne vo štvrtok (19.5.). „Ešte to nemáme odobrené, ale všetko smeruje k tomu, že by to mohlo byť v poriadku,“ dodal. Od minulého roka podľa jeho slov prešiel rekonštrukciou sedací bazén s teplotou 38 stupňov Celzia.

Otvorenie plážového kúpaliska v Žiari nad Hronom je naplánované na nedeľu 12. júna. Podľa vedúceho krytej plavárne a športových zariadení Jána Žiaka momentálne prebiehajú prípravy celého okolia, vnútorných priestorov kúpaliska a aj vodnej plochy. V júni by malo byť podľa jeho slov kúpalisko otvorené v inom režime ako v júli a auguste, a to až od 12.00 h. Novinkou by mali byť v tomto roku masáže v areáli kúpaliska.

Od začiatku júna by mala byť otvorená sezóna na termálnom kúpalisku Katarína v Kremnici. „Zvyčajne otvárame kúpalisko na deň detí, ak je priaznivé počasie, takže aj v tomto roku to chystáme,“ podotkla Jana Podolcová Mičová z kúpaliska v Kremnici. Okrem plaveckého, rekreačného, sedacieho či detských bazénov čakajú na návštevníkov aj zrekonštruované sociálne zariadenia.

Prípravy na nastávajúcu sezónu vrcholia aj vo vyhnianskom akvaparku, prví návštevníci by ho mohli v tejto letnej sezóne navštíviť už 1. júna. „Otvorenie závisí od toho, ako nás hygiena pustí, ale máme to nastavené tak, aby sme k 1.6. mohli otvoriť,“ uviedla riaditeľka Vodného raja Monika Coková. Dodala, že dnes a v utorok (17.5.) prebieha v areáli kúpaliska sanitárny deň. Ani na jednom z týchto kúpalísk sa v tomto roku ceny vstupného pre návštevníkov nemenia.

Zdroj:TASR Ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM