Barbara Dallosová Rôzne Správy

PROGRAM najväčšej žiarskej gulášpárty odhalený: Na toto láka Beerfest

Deň v znamení piva, guláša a zábavy je už tradičnou rozlúčkou s letom v žiarskom parku. Zisťovali sme, čo sľubuje tohtoročný festival.

Ilustračný obrázok k článku PROGRAM najväčšej žiarskej gulášpárty odhalený: Na toto láka Beerfest
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Beerfest v Parku Štefana Moysesa sa blíži. Pomerne mladé podujatie si rýchlo získalo priazeň Žiarčanov tento rok mu bude patriť sobota 25.8. Ako naznačuje názov, akcia v priestoroch historického parku patrí predovšetkým milovníkom zlatavého moku, nebude to však len o pive. Pupulárnou súčasťu festivalu je tiež súťaž o najlepší žiarsky guláš.

Pivné špeciality a kotlíkový súboj

,,Pripravili sme pre vás desiatky značiek pív a stovky litrov gulášov, ktoré pre vás navarí desať súťažných tímov. O zábavu sa postará country skupina Creedance revival z Bratislavy, rocková kapela Rock is back z Handlovej," avizuje Janko Kulich zo žiarskeho Mestkého kultúrneho centra (MsKC), ktorý bude programom sprevádzať.

Svoje najlepšie pivá podľa Kulicha do Žiaru prinesú rodinné pivovary DAMIAN, BOVINEL, HOP GROUP, v ponuke budú desiatky obľúbených značiek a pivných špeciálov, ale aj originálne pivo IRON MAIDEN a Anglicka.

Ako sľubujú organizátori, v parku sa bude aj súťažiť. A to v príznačných disciplínach. Žiarčania budú mať šancu pokúsiť sa zlomiť zábavné pivné, jedácke a silácke rekordy. Na svoje si prídu i tí, ktorí gulášu zrovna neholdujú. Na Beerfeste sa budú grilovať čerstvé pstruhy.

Program Beerfestu 2018

  • 12.00 h: Žhavenie kotlín

    Zahájenie súťaže vo varení gulášu

  • 13.00 – 16.00 h: Creedance revival

    “Dvojníci“ svetoznámej country skupiny z Bratislavy

  • 16.00 h: Koštovka gulášov a vyhodnotenie súťaže

    Súťažné tímy: Tenisový tím TK MŠK, Autoškola LUTO, Poslanci, Slovalco, Banda Americano a priatelia, Partička žiarskych motorkárov, Svet zdravia, Rybári, Outsideri, Handlovskí vlci

  • 17.00 – 20.00 h: Rock is back

    Najväčšie rockové hity v podaní obľúbenej skupiny z Handlovej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM