Martin Károly Rôzne

Projekt Anjelský darček v ohrození

Účasť žiarskych detí z priemerných rodín na projekte Anjelský darček je ohrozená nedostatkom financií. Koordinátorovi programu chýba ešte 1700 eur.

Posledných pár rokov sa mi celkom dobre darí. Moja práca sú deti, z ktorých sa snažím vydolovať to najlepšie, čo je uložené v ich srdciach a zároveň zmeniť ich životy k lepšiemu,“ začína rozprávať Ladislav Moško, koordinátor projektu Anjelský darček, ktorého cieľom je poskytnúť nadaným deťom vo veku od siedmych do trinástich rokov štvordenný vianočný pobyt na Chate Udaniela s úžasným programom.

Štyridsať detí do projektu vyberali žiarske základné školy v spolupráci s mestským úradom na základe ich prospechu a správania sa. Ďalšou podmienkou je to, že deti dlhodobo vykazujú dobrý vzťah k vzdelaniu sa sú z priemerných rodín,“ vysvetľuje kritéria výberu Moško. V termíne od 26. do 29.decembra 2010 by sa mal uskutočniť pilotný ročník Anjelského darčeka. Na to, aby sa projektu mohlo zúčastniť všetkých 40 detí organizátorom chýba ešte 1700 eur: „Oslovujem priateľov, aby si vybrali a pomohli aspoň jednému dieťaťu. Cena štvordenného pobytu na horskej chate s úžasným programom je 75 eur na dieťa,“ odkrýva koordinátor menej svetlú stránku projektu.

Chcem takéto deti podporovať, pretože okrem rodičov je málo sponzorov, ktorí ich úspech, talent a pracovitosť odmenia,“ hovorí Moško o dôvodoch, ktoré ho viedli k rozhodnutiu zorganizovať vianočný pobyt. Okrem toho koordinátor zastáva stanovisko, že deti sú najlepšou investíciou do budúcnosti a ich vzdelanie pomôže nielen k rozvoju a prosperite našej krajiny, ale aj k nižšej kriminalite, toxikománii a drogám, pretože vzdelané a úspešne deti si ľahšie zachovajú odstup od návykových látok.

Som presvedčený, že podporou takýchto detí získajú sponzori nielen pocit morálneho uspokojenia, ale aj radosť, ktorú pociťujeme na Vianoce, keď niekomu pomôžeme,“ hovorí Moško na záver.

Ak vás projekt Anjelský darček zaujal a máte záujem podporiť niektoré z detí, môžete tak urobiť niekoľkými spôsobmi:

1.Kontaktovať koordinátora projektu na e-mailovej adrese mosko@agenturaok.sk alebo na telefónnom čísle 0905 212 802 2.Peniaze je možné zaslať aj poštovou poukážkou na adresu: Ladislav Moško, Chata Udaniela, Repište 179

Každý darca dostane po skončení pobytu CD s fotografiami zverenca, ktorému pomohol spolu s jeho osobným poďakovaním a malým darčekom.

Katarína Pružinová Archívne foto + navrhnuté deti Upozornenie: Správa obsahuje komerčné informácie

Mosko
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM