Stanislav Černák Správy

Projekt, o ktorom sa len šušká: Vznikne medzi Zvolenom a Bystricou nová nemocnica?

Už dlhšie sa hovorí o novom projekte výstavby špičkového zdravotníckeho zariadenia medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. Za ideou tohto projektu treba hľadať spoločnosti blízke finančnej skupine Penta.

Ilustračný obrázok k článku Projekt, o ktorom sa len šušká: Vznikne medzi Zvolenom a Bystricou nová nemocnica?
Zdroj: TASR

Podľa zistení týždenníka Plus 7 dní projekt vraj nie je úplne platonický, pretože sa už malo začať s výkupom pozemkov. Za myšlienkou supernemocnice treba hľadať spoločnosti blízke finančnej skupine Penta.

Myšlienka tohto moderného komplexu vznikla zrejme inšpiráciou vo vyspelejších krajinách. Táto supernemocnica by podľa portálu Pluska.sk mala obsahovať nielen zdravotnícku časť, ale mali by sa v nej nachádzať aj priestory na vzdelávanie a výskum.

Treba však povedať, že momentálne má ísť len o víziu s nejasnou kontúrou, aj keď je isté, že pre potenciálnych pacientov je toto dobrá správa. S realitou ju spájajú len informácie, ktoré hovoria o skúpených pozemkoch neďaleko cesty medzi Banskou Bystricou a Zvolenom.

Spomínané skupovanie pozemkov potvrdil Pluske aj hovorca skupiny Penta Investments Martin Danko. „Penta od minulého roku investuje na Slovensku aj v segmente nemocníc, kde vidíme veľký priestor na modernizáciu a zvyšovanie kvality. V súčasnosti prevádzkujeme desať regionálnych nemocníc prevažne na východnom Slovensku. Nevylučujeme ani zámer zrealizovať projekt úplne novej modernej nemocnice, ktorá by zodpovedala štandardom 21. Storočia. Takýto projekt je však len v štádiu úvah – zámeru, a preto nie sme pripravení poskytnúť akékoľvek podrobnejšie informácie."

Nová súkromná nemocnica by bola pre štátnu nemocnicu veľkou konkurenciou. Podľa hovorkyne Ministerstva zdravotníctva Zuzany Čižmárikovej rezort zdravia nemá o takomto projekte zatiaľ žiadne informácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM