Samospráva

Prvá tlačovka Kotlebu po zvolení za župana: Prečítajte si to najdôležitejšie!

Nový župan sa dnes postavil pred médiá. Marian Kotleba chce zlepšiť bezpečnostnú a sociálnu situáciu v regiónoch. Podľa neho má kraj dosť peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Prvá tlačovka Kotlebu po zvolení za župana: Prečítajte si to najdôležitejšie!
Zdroj: TASR

O konkrétnostiach a personálnych otázkach na úrade Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zatiaľ nový predseda VÚC hovoriť nechce. Na dnešnej tlačovke sa chcel poďakovať hlavne voličom za prejavenú dôveru.

Táto dôvera je pre mňa obrovským záväzkom a som odhodlaný spraviť všetko pre to, aby mohli voliči aj po štyroch rokoch povedať, že voliť ma bolo správnym rozhodnutím,“ povedal Kotleba.

Krízu v parlamente odmieta, so stranami spolupracovať nemieni

Nový župan sa neobáva, že s ním zastupiteľstvo nebude spolupracovať. „Myslím si, že poslanci dobré nápady podporia. Ak sa rozhodnú ma bojkotovať, sami sa budú zodpovedať svojim voličom za takéto rozhodnutie,“ dodal líder ĽSNS.

Spoluprácu so súčasnými parlamentnými politickými stranami ĽSNS odmieta. Považuje ich za politickú mafiu. „Nevidím dôvod, aby som od vlády žiadal peniaze. Suma, ktorú BBSK dostáva na svoj chod, je dostatočná na to, aby sme za tieto peniaze niečo dokázali,“ povedal Kotleba.

Za hlavné priority svojho pôsobenia v úrade považuje Marian Kotleba zlepšenie sociálnej a bezpečnostnej situácie aj v odľahlejších regiónoch. „Určite vycestujem aj do mikroregiónov, no tento týždeň to pravdepodobne ešte nebude,“ doplnil novozvolený predseda BBSK.

Pred médiami sa bude brániť právnou cestou

Doterajšie politické postoje nie sú podľa lídra ĽSNS prekážkou, ktorá by poškodzovala záujmy regiónu. Ako problém vníma informovanie médií o jeho osobe a je pripravený brániť sa právnou cestou. „Prípadných zahraničných investorov osoba predsedu samosprávneho kraja určite nebude zaujímať. Pre nich sú dôležití starostovia a primátori, s ktorými rokujú. Zaujíma ich právna a sociálna situácia. Môžem to povedať, pretože sám som sem dotiahol minimálne troch investorov,“ doplnil člen predsedníctva ĽSNS Miroslav Belička.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM