Martin Károly Basketbal

Prvý zápas minibasketbalistov: Excelentná výhra!

Žiarski minibasketbalisti odohrali cez víkend svoje prvé zápasy. Na domácej palubovke hostili chlapcov z Liptovského Mikuláša. Vyhrali s vysokým náskokom.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas minibasketbalistov: Excelentná výhra!
Foto: Martin Károly

V piatok 6.10.2012 starší minibasketbalisti odohrali svoje prvé dva zápasy v sezóne 2012–2013. V II. ZŠ privítali súpera z Liptovského Mikuláša, ktorý pricestoval v oklieštenej zostave, preto bola taktika Žiarčanov od prvých sekúnd založená na osobnej obrane po celom ihrisku a maximálne rýchlom prechode do útoku.

Táto kombinácia je veľmi náročná na fyzickú kondíciu ale hlavne na preverenie mentálnej pripravenosti chlapcov odovzdať pre družstvo maximum. Nie všetci chlapci sa stotožnili s pokynmi trénera, čo sa prejavilo v prvých minútach zápasu hlavne v ich lacnom prístupe k obrane.

Po viacnásobnom zdôraznení: „Najprv obrana potom útok“, sa obraz celej hry zmenil a na palubovke bolo už len jedno družstvo a to domáce. K oporám družstva sa pridali aj ostatní hráči, ktorí sa snažili priblížiť k svojím starším spoluhráčom. Paradoxne v prvom zápase najlepším hráčom nášho družstva bol jeho najmladší člen Patrik Ďurica (2003). Do zápasov nastúpili všetci hráči, z ktorých väčšina aj bodovala. Tieto dva zápasy môžeme hodnotiť ako prípravu- tréning pred ďalšími zápasmi, v ktorých budeme bojovať o postup na final four tak, ako minulú sezónu.

BK MŠK ZH : MBK Liptovský Mikuláš 17:7,/17:4,/1­4:7,/14:8,/ 62 : 26 Body: Horváth 14, Ďurica 13, Bača 10, Olajec a Grochal po 6 , Krajčovič 5, Novák 4, Ihring a Krét po 2

BK MŠK ZH : MBK Liptovský Mikuláš 4:0,/27:2,/24­:6,/13:4,/ 68 : 12 Body: Horváth 23, Novák 9, Kotlárik a Ďurica 6, Bača a Kucej po 5, Krajčovič 4, Šonkol, Ihring, Olajec, Grochal, Greguš po 2

tréner J.Horváth

Žiar nad Hronom- Liptovský Mikuláš
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM