Barbara Dallosová Basketbal Šport

Prvý zápas roka Žiarčanom ukázal pravdu: V tíme chýbajú lídri, konštatuje tréner, FOTO

Kým ich rovesníci prádzninovali, žiarske basketbalové talenty nezaháľali ani medzi sviatkami. Žiarčania majú za sebou prvý zápas roka.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas roka Žiarčanom ukázal pravdu: V tíme chýbajú lídri, konštatuje tréner, FOTO
16
Galéria
Foto: Marcela Kretová

Po zimnej príprave (12 tréningových jednotiek) vycestovali starší žiaci MŠK BK Žiar nad Hronom na prvý zápas v roku za súperom do Prievidze (7.1.2017).

Vyrovnaná hra

Ako opisuje tréner Juraj Horváth, zápas sa od začiatku hral na vysokej úrovni a predovšetkým dominoval útok. Polčasové skóre 43:45 veštilo, že pôjde o vyrovnanú hru. Potvrdila to aj tretia štvrtina, ktorú Žiarčania vyhrali a so skóre 60:64 nastupovali do poslednej časti. Za túto hru si podľa Horvátha chlapci zaslúžia pochvalu, dianie na palubovke sa však v štvrtej štvrtine zvrtlo.

,,Od prvých minút štvrtej štvrtiny však na palubovke bolo len jedno družstvo, ktoré neustále napádalo, zdvojovalo rozohrávku súpera, agresívne a bez zábran vnikalo do koša, bojovalo o každú loptu. Bolo to družstvo MBA Prievidza, ktoré ukázalo Žiarčanom, že basketbal je predovšetkým kolektívna hra a nedá sa hrať bez srdca, sebazaprenia, bojovnosti a v neposlednej rade aj radosti z hry," opísal tréner žiarskych zverencov.

Chýbajú stabilní lídri

Na zvrat v zápase a zastavenie hráčov Prievidze nestačilo striedanie, oddychové časy ani pokyny od trénera. ,,32 stratených lôpt a len 12 získaných, 8 útočných doskokov. To všetko hovorí o nesústredení a nechuti sa pobiť o víťazstvo," konštatuje Horváth.

,,Družstvo je mladé a perspektívne, ale stále v ňom chýbajú stabilní lídri, ktorí dokážu podržať a viesť družstvo v ťažkých situáciách a to nielen v hernom prejave, ale hlavne v motivácii a povzbudení, vyburcovaní ostatných spoluhráčov. V najbližšej dobe bude práve toto naša priorita," zhodnotil tréner na záver a pridal poďakovanie hráčom za tréning počas sviatočného obdobia.

Drina, ktorú chalani absolvovali cez prázdniny, by sa mohla zúročiť v zápase proti Levičanom (17.1.) na domácej pôde, v žiarskej športovej hale.

Výsledky

  • MBA Prievidza – MŠK BK Žiar nad Hronom 83:69 (26:24, 43:45, 60:64, 83:69)
  • Body: Babiak Jakub 15 (1 trojka), Novák Marek 13, Kucej Hugo 11 (2 trojky), Golebiowski Matej 10 (7 doskokov), Grochal Marek 9 (1 trojka), Greguš Juraj 6, Kret Juraj 5.
  • Hrali: Balogh Boris, Švec Jakub, Király Pavel.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM