Baculík Tomáš Rôzne

Prvým otvoreným kúpaliskom bolo už tradične termálne kúpalisko na Sliači

Ako prvé v banskobystrickom kraji sprístupnili kúpalisko na Sliači, dnes otvorili Dudinku. Kedy sa otvoria ďalšie?

Aj napriek nie príliš priaznivému počasiu otvárajú v týchto dňoch prevádzku prvé otvorené kúpaliská v Banskobystrickom kraji. Dnes by malo privítať prvých tohtoročných návštevníkov termálne kúpalisko** Dudinka v Dudinciach, o týždeň, 28. mája, sprístupnia aj vonkajšie bazény **v akvaparku Vyhne. Ceny vstupeniek sa oproti vlaňajšku na väčšine kúpalísk nezmenili.

Prvým otvoreným kúpaliskom bolo už tradične termálne kúpalisko na Sliači, ktoré otvorilo svoje brány už 1. mája.
Banskobystrické plážové kúpalisko, ktoré je od tohto roku termálne, otvorí svoje brány 30. mája. Prvé tri dni prevádzky budú pre žiakov základných škôl zdarma.

Kúpalisko Katarína v Kremnici s piatimi bazénmi s termálnou vodou by chceli otvoriť od 1. júna. „Všetko však závisí od počasia,“ povedala TASR vedúca Jana Mičová. Vstupné sa oproti predchádzajúcej sezóne nemení.

** Akvapark s termálnou vodou v Číži** otvoria asi tiež začiatkom júna. Aj tu závisí začiatok prevádzky od počasia. Ceny vstupeniek sa oproti vlaňajšku nemenia. Začiatkom júna by mali otvoriť ajtermálne kúpalisko v Sklených Tepliciach.

Pravdepodobne 1. júna by mali privítať prvých návštevníkov aj na kúpalisku v Poltári. Podľa informácií z mestského úradu, dnes sa čaká už iba na výsledky kontroly vzoriek vody od hygienikov. Ani tu sa vstupné sa oproti vlaňajšku nemení.

** Kúpalisko Kováčová** v okrese Zvolen otvorí svoje brány tento rok 19. júna. Aj keď ešte vlani pred sezónou jeho prevádzkovatelia avizovali výraznejšie investície, tie sa zatiaľ neuskutočnili. „Návštevníkov privítame bez výraznejších zmien, aj keď drobné úpravy areálu robíme pravidelne,“ povedal TASR konateľ spoločnosti Aquapark Kováčová Juraj Balucha. Podľa jeho slov sa nemenia ani ceny vstupného.

Známe kúpalisko v Dolnej Strehovej v okrese Veľký Krtíš bude toto leto pre rekonštrukciu a výstavbu nového welness centra zatvorené. Realizátori stavby síce pôvodne počítali s ukončením stavebných prác a jeho otvorením v auguste, ale pre nepriaznivé poveternostné podmienky počas celej zimy sa plán nepodarí naplniť. Komplex s celoročnou prevádzkou by sa mal teda opäť otvoriť v novembri.

Kúpaliská** Neresnica vo Zvolene** a letné v Detve, ktoré používajú vodu z prameňa, otvoria svoje brány neskôr, pravdepodobne až koncom júna, alebo začiatkom prázdnin. Začiatkom júla by ale mali otvoriť úplne nové kúpalisko vo Veľkom Krtíši.[left][/lef­t]

Zdroj : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM