Barbara Dallosová Rôzne Správy

Pýcha Žiarčanov: 10 dôvodov, prečo vziať cezpoľných známych do nášho parku

Zelené srdce mesta, oáza pokoja... Žiarsky park je častovaný rôznymi vletnými menami. Kto doň ale vstúpi, hneď to pochopí.

Ilustračný obrázok k článku Pýcha Žiarčanov: 10 dôvodov, prečo vziať cezpoľných známych do nášho parku
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Historický Park Štefana Moysesa je pre mnohých Žiarčanov srdcovkou. Aleje storočných líp na konci priemysleného mestečka sú akýmsi iným svetom. Návštevníkov láka park predovšetkým v lete a určite patrí medzi miesta, ktoré domáci ukazujú cezpoľným hosťom. Park toho okrem zelene a pokoja ponúka ešte omnoho viac…

Fotky

Do uličiek parku veľmi radi mieria svoje objektívy fotografi. Nejden žiarsky manželský pár má práve odtiaľto svoje svadobné zábery. Nečudo. Náš park je proste fotogenický. A to v každom ročnom období.

Záhradný domček

Najnovšie lákadlo žiarskeho parku. Pavilónik, ktorý mnohí Žiarčania ľudovo nazývajú kaplnka, roky chátral. Po rekonštrukcii je otvorený pre verejnosť a slúži ako vysunuté pracovisko informačného centra pre návštevníkov mesta.

Štadión

Vynovený štadión si pri vstupe do parku nemôžete nevšimnúť. Spartakiádne športovisko nahradil moderný stánok s novými tribúnami, trávnikom, vnútrornými priestormi a umelým osvetlením. Žiarsky trávnik má už za sebou aj medzinárodné stretnutia a láka tak i fanúšikov, ktorí by do nášho parku možno cestu nemerali.

Lanová dráha

Park je aj miestom pre rodiny s deťmi. Tie okrem rozprávkovej perníkovej chalúpky bezpochyby poteší aj lanový park pozostávajúci z nástupných plošín a 11 lanových prvkov rôznych dĺžok.

Svadba pod storočnými lipami

Park si s obľubou vyberajú aj snúbenci ako miesto pre svoj deň D. Pred časom preto v priestoroch parku pribudol altánok práve na takéto príležitosti. Vidieť tu letnú svadbu pod holým nebom je proste zážitok.

Mini zoo

Park ukrýva aj malý zverinec. V mini zoo, ktorá je situovaná okolo rybníka, nájdete napríklad oslíky, pštrosy, kengury, kamerunské ovce, ovce domáce či zajace.

Mekka bežcov

Beh je veľmi populárnym spôsobom, ako urobiť niečo pre svoje zdravie. Bežcov vidieť svišťať uličkami parku bežne. V krásnom a pokojnom prostredí si totiž okrem tela odpočinie aj myseľ.

Plážové kúpalisko

V lete sa parkom premelie ešte viac ľudí, vedie cezeň totiž cesta na plážové kúpalisko. Kúpko s výhľadom na šibeničný vrch je v horúcich dňoch pre mnohých miestnych číslo jeden.

Workout

Ihriská situované v parku nie sú určené len pre najmenších. Pred vstupom na kúpalisko nájdu návštevníci možnosti, ako si zašportovať pod holým nebom. Niekoľko workout prvkov tu vytvára menšie exteriérové fitko.

Keď to v parku žije

Prostredie parku sa v letných mesiacoch využíva ako dejisko rôznych podujatí. Okrem už tradičného augustového City festu, počas ktorého sa park mení na letný festival, láka aj na Beerfest, Žiarskeho chlpáča, či novinku, Žiarsku slávnosť vína.

Zábery z premiérovej vínnej slávnosti v Parku Štefana Moysesa sme vám priniesli tu: Žiarčania ochutnávali v parku: Momenty zo slávnosti vína na FOTKÁCH

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM