Viktória Botošová Samospráva

Radnica dala na hlas ľudu: Hlavná žiarska ulica sa časom poriadne zmení

V žiarskej radnici už podľa ich vlastných slov dlhšie počúvali názor ľudí, najmä tých čo bývajú v tesnej blízkosti ulice SNP. Na úpravách sa už tvrdo pracuje.

Ilustračný obrázok k článku Radnica dala na hlas ľudu: Hlavná žiarska ulica sa časom poriadne zmení
Zdroj: Dnes24.sk

Pozdĺž hlavnej komunikácie na Ulici SNP v Žiari nad Hronom vysadili v uplynulých dňoch desiatky nových tují. Mesto chce takýmto spôsobom vytvoriť bariéru, ktorá ochráni obyvateľov rodinných domov bývajúcich v blízkosti cesty nielen od hluku, ale aj prašnosti.

„V rámci úprav verejnej zelene v meste, o ktorú sa stará naša mestská spoločnosť Technické služby, bolo vysadených 260 nových drevín na Ulici SNP. Ide o časť, kde sú v blízkosti rodinné domy, resp. ich záhrady,“ uviedol hovorca mesta Martin Baláž. Ako ďalej povedal, od ľudí z tejto lokality sa často objavovali názory, že by bolo dobré vytvoriť takúto zelenú bariéru najmä kvôli frekventovanej doprave, a tiež zvýšenému pohybu chodcov.

Preto sa tu odbor životného prostredia žiarskeho mestského úradu rozhodol vysadiť tuje. „Jednak preto, že relatívne rýchlo rastú a sú odolné, ale tiež preto, že vytvoria konzistentný živý plot a poskytnú tak ochranu proti hluku aj prachu z hlavnej cesty,“ dodal Baláž.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM