Barbara Dallosová Samospráva

Radnica ide s kožou na trh: Obyvatelia Etapy môžu vyjadriť svoj názor vo verejnej diskusii!

Pripomienky, návrhy ale aj obavy. To všetko zo strany obyvateľov jednej z mestských častí si mesto vypočuje vo verejnej diskusii. Pozrite kedy a kde!

Ilustračný obrázok k článku Radnica ide s kožou na trh: Obyvatelia Etapy môžu vyjadriť svoj názor vo verejnej diskusii!
Zdroj: Dnes24.sk

Minulý rok vyrástla v našom meste prvá sídlisková oddychová zóna. Vynovený priestor na takzvanej Hviezdoške ponúka možnosti na aktívne trávenie voľného času nielen pre deti, ale aj dospelých. Vzniklo tu multifunkčné športovisko, bežecká dráha či detské ihrisko.

Hneď po dokončení projektu primátor Peter Antal avizoval, že budovaní podobných plôch chce pokračovať. Najbližšie by mala jedna vzniknúť práve na Etape. Ako Antal pred časom pre Žiar 24 uviedol, otázka financií na oddychovú zónu by sa mala začať riešiť na aprílovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. ,,Tak, aby sme niekedy v lete, najneskôr na začiatku jesene, práce dokončili," povedal o predpokladanom termíne primátor a dodal, že po Etape by malo byť na rade sídlisko Pod vŕšky. O ostatných projektoch mesta na rok 2015 čítajte TU.

O pripravovanej oddychovej zóne na žiarskej Etape chce samospráva s obyvateľmi mesta hovoriť aj na verejnej diskusii. Tá sa uskutoční v utorok 17. marca o 16.30 hod. v jedálni Základnej školy na Jilemnického u­lici.

Ako priblížil hovorca mesta Martin Baláž, mesto očakáva od obyvateľov pripomienky a názory, ako by mala táto zóna v budúcnosti vyzerať. „Zaujíma nás, ako to vnímajú obyvatelia okolitých domov a, samozrejme, ich pripomienky, prípadne obavy, aby sme vedeli, na čo sa zamerať pri tvorbe projektu,“ dodal s tým, že v súčasnosti má mesto vypracovanú iba štúdiu.

Nová oddychová zóna v tejto mestskej časti by mala byť hotová ešte tento rok. Ako už mesto v tejto súvislosti avizovalo, jej súčasťou by mala byť napríklad aj korčuliarska dráha pre in-line korčuliarov, moderné detské ihrisko s atraktívnymi prvkami či poloprofesionálne fitnescentrum.

Foto: ilustračné

Zdoj: TASR, Dnes24.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM