Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Raj bikerov v Žiari: Dráhu si obľúbili aj cezpoľní, čerešničkou bude Pumpcup

Pumptracková dráha v Žiari funguje len niekoľko mesiacov, už má ale svojich priaznivcov aj v širokom okolí. Skúškou pre ňu bude hostenie slovenského pohára v pumptracku.

Ilustračný obrázok k článku Raj bikerov v Žiari: Dráhu si obľúbili aj cezpoľní, čerešničkou bude Pumpcup
Zdroj: archív O. Baláž

Pumptracková dráha pribudla pri Žiarskom sídlisku Hviezdoška len na jeseň tohto roka. Na jej výstavbu použila radnica viac ako 1000 kubických metrov zeminy, ktorá zostala po jednej z etáp rekonštrukcie futbalového štadióna v mestskom parku.

Pri Hviezdoške býva rušno

Za pár mesiacov fungovania si dráha získala v meste okruh priaznivcov, rýchlo ju ale objavili aj cezpoľní bikeri. ,,Dráha sa využíva naplno. Mladí chalani chodia trénovať alebo sa učiť techniku jazdy, ako čo najefektívnejšie a najrýchlejšie dráhu zvládnuť. Navštevujú nás aj jazdci z iných miest, napríklad zo Žarnovice, Zvolena, Handlovej, Banskej Štiavnice či Banskej Bystrice," priblížil správca športoviska Ondrej Baláž.

Druhé kolo v Žiari

Žiarska dráha sa toto leto stane aj dejiskom Pumpcupu, slovenského pohára v pretekoch bikerov. Súťaž organizačne zastrešuje Bike Racing Slovakia v spolupráci s Ondrejom Balážom. Súťaž prebieha v troch kolách, pričom prvé už prebehlo na neďalekej dráhe v stredisku Salamandra resort, druhé kolo sa odjazdí na žiarskej dráhe (29.7.) a augustové finále sa opäť presunie do Salamandra resort.

Preteky budú prebiehať v kategóriách junior, ženy, muži, elite, master, ale aj v špeciálnej kategórii, v ktorej dostanú šancu tí najmenší – v pretekoch bikrosových nádejí na odrážadlách a bicykloch.

Ako hovorí Baláž, registrácia pre žiarske preteky ešte spustená nie je, organizačný tím ale počíta s účasťou 30 až 40 jazdcov. ,,Na rôzne podujatia plánujeme využívať dráhu aj v budúcnosti, napríklad na preteky k ukončeniu sezóny nášho tímu spojené s nejakými lokálnymi pretekmi. Všetko ukáže čas," vysvetľuje Baláž, ktoré je zároveň členom tímu Absolute Racing Team.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM