Futbal Šport

Rasťo Urgela mení zostavu a odkazuje: Na súpera z čela tabuľky si trúfame!

Tréner Pohronia otvorene hovorí o poslednom nezdare v Novom Meste nad Váhom, demotivovaný však nie je. Aké zbrane nasadia naši futbalisti v boji so Skalicou?

Ilustračný obrázok k článku Rasťo Urgela mení zostavu a odkazuje: Na súpera z čela tabuľky si trúfame!
Zdroj: FK Pohronie

V piatok 20. apríla nastúpi náš káder proti tímu z čela tabuľky MFK Skalica. Zápas sa začne o 18.00 pod umelým osvetlením na Mestskom futbalovom štadióne v Žiari nad Hronom. Tréner nášho tímu Rastislav Urgela mení zostavu. O nešťastnom zápase s Novým Mestom hovorí bez servítky, zároveň ale tvrdí, že Pohronie má solídnu športovú formu.

Vráťme sa ešte k sobotňajšiemu zápasu s Novým Mestom nad Váhom. Rasťo, ako hodnotíš tento zápas?

So zápasom v Novom Meste nad Váhom určite nie sme a nemôžeme byť spokojní.

Chceli sme tri body a konečne už prelomiť šnúru remíz na súperových trávnikoch. Napriek tomu, že sme celý zápas boli dominantnejším tímom, hrali sme pomaly smerom do útoku, chýbal moment prekvapenia, väčší pohyb a energia. Za osem dní sme odohrali 3 ťažké zápasy, čo bolo na niektorých hráčoch cítiť. Spokojní môžeme byť len s defenzívou, ofenzívni hráči a tí, čo dostali príležitosť z lavičky však tentoraz sklamali svojimi výkonmi. Viedli sme 1:0 a mali si výsledok postrážiť. Dostali sme ale výstavný gól, ktorý sa len tak nevidí. Dalo sa mu však predchádzať. Preto je bod pre nás málo. Ideme však ďalej. Sedem kôl sme neprehrali a už sa musíme chystať na najbližší zápas.

Piatkový súper bude ťažký, z čela tabuľky, čo od svojho tímu očakávaš?

V piatok nastúpime proti mužstvu z čela tabuľky a veríme, že tri body zostanú doma, ako v posledných jarných domácich zápasoch. V Skalici sme odohrali tiež dobrý zápas, je to kvalitný súper, ašpirant na postup do 1. ligy. Prehrali sme gólom z penalty 1:0. Majú výborne poskladaný tím, ale aj my máme svoju kvalitu. Tešíme sa na divácku podporu a budeme chcieť určite nad nimi zvíťaziť.

Súpera určite poznáš, čo na neho bude v piatok platiť?

Chceme sa prezentovať kombinačným futbalom a pokračovať vo výkonoch v jarnej časti, ktoré nám prinášajú body. Vždy je čo zlepšovať, aj bodov mohlo byť viac zo zápasov vonku, ale sme vo fáze budovania tímu, takže musíme byť trpezliví. Verím, že aj diváci to chápu a my sa budeme snažiť ich doma opäť potešiť.

Vieme, že neprezrádzaš súpisku dopredu, ale spomeň aspoň pár mien, ktoré v piatok uvidíme na ihrisku.

Zostavu ako vždy neprezradím, ešte je veľmi skoro. Môžem povedať len to, že príde v nej k niektorým zmenám oproti poslednému zápasu v Novom Meste. Skalica je favoritom, ale aj my máme na jar solídnu športovú formu. Určite sa máme na čo tešiť, a preto aj touto cestou pozývam na piatok večer čo najviac našich fanúšikov. Príďte nás povzbudiť a užiť si dobrý druholigový futbal.

Zdroj: FK Pohronie
Zdroj: FK Pohronie
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM