Krimi

Razia v žiarskom byte a podozrenie sa potvrdilo: Tona kontrabandu, finančný únik za vyše 100 000 eur! FOTO

Dano (29) si podľa colníkov privyrábal v našom meste. Prišli na to po tom, ako prehľadali bytové a nebytové priestory aj v našom Žiari nad Hronom. Do prípadu má byť zapletená aj trafikantka!

Ilustračný obrázok k článku Razia v žiarskom byte a podozrenie sa potvrdilo: Tona kontrabandu, finančný únik za vyše 100 000 eur! FOTO
Zdroj: TASR

Tonu nelegálneho tabaku zadržali colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS). Škoda predstavovala viac ako 100 000 eur.

Colníci skontrolovali päť bytových a nebytových priestorov v mestách Žiar nad Hronom a Prievidza. „Počas akcie sa potvrdili predtým získané informácie o nelegálnom predávaní tabaku v tejto oblasti. Nelegálnou činnosťou si „prilepšoval“ Daniel K. (29) z Trenčína,“ uviedla hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Muž podľa jej slov kupoval väčšie množstvá nelegálneho rezaného tabaku, ktorý následne balil a predával bez označenia kontrolnými známkami. „V ‚podnikaní‘ mu pomáhali aj priateľka, brat a otec. Jeho priateľka má pritom spoločnosť, ktorá sa zaoberá predajom fajčiarskych potrieb – v tomto prípade slúžila na krytie nelegálnej distribúcie tabaku, ktorý nebol označený kolkami,“ dodala Macíková.

Pri akcii Kriminálny úrad finančnej správy zadržal 4 121 kusov spotrebiteľských balení tabaku (gramáž 50 – 150 g, dokopy cca 588 kg tabaku), cca 177 kg voľne sypaného a rezaného tabaku, cca 487 kg tzv. SCRAP-u. Ďalej elektrické váhy, zváračky na plastové obaly, prázdne vrecká na tabak.

Finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov colníci vyčíslili na 88 952,21 eura a únik na dani z pridanej hodnoty na 17 790,44 eura. Celkovo tak ide o 106 742,65 eura. V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody v rozsahu jeden až päť rokov.

Foto: ilustračné

Záťah colníkov v Žiari: Toto všetko sa našlo!
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM