Martin Károly Kremnica

Rekonštrukcia v jednej zo základných škôl začiatok výučby neovplyvní

Kremnica 30. augusta - Žiaci dvoch kremnických základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta začnú nový školský rok 2. septembra aj napriek rekonštrukcii v jednej z nich.

Napriek rekonštrukcii Základnej školy na Angyalovej ulici a nepriazni počasia, pri ktorom zatieklo druhé poschodie budovy, nastúpia žiaci na začiatok školského roka v riadnom termíne,“ spresnila TASR Hana Zlatošová z Oddelenia školstva, kultúry a športu Mestského úradu v Kremnici. Pokračovala, že pre žiakov, ktorí by sa mali učiť v momentálne obnovovanom pavilóne, sú pripravené náhradné priestory v budove Centra voľného času (CVČ) Cvrček a školskom klube.

V škole na Angyalovej ulici prebieha rekonštrukcia od septembra minulého roku. V rámci nej boli v dvoch pavilónoch vymenené okná a vchodové dvere, vybudované nové sociálne zariadenia a tiež doregulované kúrenie. V pavilóne 1. stupňa sa podľa slov Zlatošovej dokončuje nadstavba, vzhľadom na pretekajúcu strechu robia šikmú strechu. „Tieto práce boli financované z fondov Európskej únie. Okrem toho mesto zobralo úver na zateplenie budovy, výmeny radiátorov a parapetných dosiek.

Novinka čaká aj deti zo základnej školy na ulici P. Križku, vybudovali tu nové viacúčelové ihrisko, ktoré bolo financované z troch zdrojov. Z dotácie Úradu vlády SR – 39.832,70 eura, projektu Bezpečná komunita, 9958,18 eura, a zo zdrojov mesta Kremnica, ktoré predstavovali 6637,82 eura. „Ihrisko bude slúžiť pre deti a žiakov z oboch škôl a taktiež pre krúžky CVČ Cvrček i deti a mládež v meste.

Zlatošová dodala, že plánujú tiež podať projekt na rekonštrukciu školy na ulici P. Križku.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM