Správy

Rekonštrukcia žiarskej plavárne sa pohla: Mesto hovorí o termíne dokončenia, FOTO

Termín dokončenia prác výrazne posunula pandémia. Teraz mesto bojuje s ďalším faktorom, ktorým sú stúpajúce ceny materiálov.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia žiarskej plavárne sa pohla: Mesto hovorí o termíne dokončenia, FOTO
3
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Rekonštrukcia krytej plavárne v Žiari nad Hronom napreduje, samospráva by ju chcela dokončiť v druhej polovici tohto roka. Uviedol to vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Rekonštrukcia interiéru

„Doposiaľ sa urobili vonkajšie práce na fasáde a na streche budovy. Aktuálne sme vo fáze, kedy sa obstaral bazén, ostáva ešte rekonštrukcia samotného interiéru,“ priblížil Baláž. Ako dodal, hlavným cieľom komplexnej rekonštrukcie plavárne je zníženie jej energetickej náročnosti, modernizáciou však prejdú aj vnútorné priestory plavárne a bazénová časť.

Samospráva Žiaru nad Hronom odštartovala rekonštrukciu plavárne na začiatku roku 2020, práce zabezpečuje mestská spoločnosť Technické služby. Obnovu plavárne chcelo mesto pôvodne dokončiť do konca roku 2021, celý projekt však v uplynulých mesiacoch skomplikovala pandémia nového koronavírusu.

Drahší materiál

„Pandémia spomalila stavebné práce aj verejné obstarávania. Teraz sa musíme vyrovnávať s prudkým zdražením materiálov,“ poznamenal Baláž. Dodal však, že verejnými obstarávaniami na rôzne časti projektu sa mestu darí náklady znižovať. Finálny rozpočet rekonštrukcie by tak mal byť nižší ako prvotne odhadované náklady, ktoré predstavovali vyše 3,5 milióna eur.

Samospráva v rámci projektu rekonštrukcie krytej plavárne žiada i o finančné prostriedky z Fondu na podporu športu, žiadosť o dotáciu schválili mestskí poslanci na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Celková výška oprávnených nákladov je 858 169 eur, spolufinancovanie mesta predstavuje vyše 343 000 eur.

„Tieto prostriedky by boli použité na dokončenie plavárne, v prvom rade na stavebnú časť v interiéri,“ dodal Baláž.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM