Tomáš Batiz Správy

Rekonštrukcia zimného štadióna: Kedy by mali byť ukončené práce?

Rekonštrukcia zimného štadióna v Žiari nad Hronom pokračuje aj v letných mesiacoch.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia zimného štadióna: Kedy by mali byť ukončené práce?
Zdroj: TASR

Primátor Peter Antal priblížil, že po odvodnení celého objektu sa pokračuje v budovaní základovej dosky, na ktorú sa budú osádzať tribúny.

„Robilo sa odvodnenie celého zimného štadióna, to znamená, že bolo odkopané celé podložie. V súčasnej dobe sa betónujú tzv. základové platne, na ktoré sa bude následne montovať oceľová konštrukcia tribún a bude sa postupovať smerom hore. Potom bude nasledovať opláštenie,“ priblížil postup prác.

V uplynulom období zamestnávalo stavbárov najmä odvodnenie štadióna. V minulosti to bola práve voda, ktorá spôsobovala na štadióne najväčšie problémy. „Našli sme tam studňu, ktorá tam bola navŕtaná kvôli tomu, aby bola voda odčerpávaná, čo nebolo vôbec systémové riešenie do budúcna,“ podotkol Antal s tým, že vodu nakoniec zo štadióna odviedli, vďaka čomu mohli pristúpiť k betonáži.

Zimný štadión v Žiari nad Hronom nie je v prevádzke od roku 2008. Mesto na jeho rekonštrukciu získalo milión eur od štátu, zvyšok hradí z vlastných zdrojov. Koľko bude celkovo stáť jeho obnova, zatiaľ podľa Antala nie je možné vyčísliť. Primátor predpokladá, že rekonštrukciu športového stánku by mohli stihnúť do konca tohto roka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM