Správy Samospráva

Rekonštrukcie žiarskych športovísk: Kedy otvoria zimák a čo je na rade po ňom?

Primátor prezradil nový termín otvorenia zimného štadióna. Okrem neho je na stole hneď niekoľko ďalších projektov.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcie žiarskych športovísk: Kedy otvoria zimák a čo je na rade po ňom?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Dokončiť už začaté projekty, ale aj pustiť sa do nových, ako napríklad zriadenie domova sociálnych služieb, rekonštrukcia plavárne či vybudovanie cyklochodníka medzi mestom Žiar nad Hronom a susednou obcou Lutila. To sú plány, s ktorými do tohto roka vstúpila žiarska samospráva.

Primátor Peter Antal priblížil, že prioritou je dokončenie rekonštrukcie zimného štadióna. ,,Je to rozbehnutý projekt, ktorý potrebujeme úspešne dotiahnuť do finálnej fázy tak, aby sme ho ešte na jar otvorili pre verejnosť aj pre hokejistov," poznamenal v tejto súvislosti.

Samospráva sa chce podľa jeho slov pustiť tento rok aj do rekonštrukcie ďalšieho športoviska, a to plavárne. S jej opravou chcú začať ešte na jar, aby bola obyvateľom ďalšiu zimu už k dispozícii. V Žiari nad Hronom chcú tento rok vybudovať aj atletickú dráhu a ďalšie podmienky pre ostatné atletické disciplíny v areáli Základnej školy na Jilemnického ulici. „Projektovú dokumentáciu máme hotovú a po realizácii verejného obstarávania pristúpime k realizácii menšieho atletického štadióna, keďže to nebude len o atletickej dráhe,“ načrtol Antal.

Hneď v jarných mesiacoch chcú začať aj s revitalizáciou vnútroblokových priestorov na sídlisku Pod Vŕšky, na ktorú získalo mesto dotáciu 475 000 eur. ,,Bolo ukončené verejné obstarávanie, avšak vzhľadom na poveternostné podmienky už nebolo možné do toho ísť. Hneď v jarných mesiacoch, keď to počasie dovolí, tak sa do toho pustíme," vysvetlil primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM