Rôzne Správy

Revište v lete ožíva: Šnúra atraktívnych akcií medzi hradbami, FOTO, VIDEO

Ruiny hradu sa stanú dejiskom série tematických podujatí. Hneď prvým bude stredoveké tréningové centrum pre budúcich rytierov a dámy hradu.

Ilustračný obrázok k článku Revište v lete ožíva: Šnúra atraktívnych akcií medzi hradbami, FOTO, VIDEO
30
Galéria
Foto: František Kovár

Do obdobia stredoveku sa prenesú návštevníci hradu Revište, ktorí na túto hradnú zrúcaninu neďaleko Žarnovice zavítajú v piatok 5. júla. Združenie na záchranu hradu Revište pripravuje na tento sviatočný deň prvé zo série letných podujatí s názvom Stredoveký deň.

Od 14.00 do 18.00 h sa hrad premení na stredoveké tréningové centrum pre budúcich rytierov a dámy hradu. ,,Budú trénovať streľbu z riadneho luku na terč, streľbu z ručného praku a boj s mečom. Dievčatá budú trénovať stredoveké písmo, vyšívanie a prípravu jedla," informujú organizátori podujatia s tým, že po zvládnutí všetkých úloh budú slávnostne pasovaní za rytierov a hradné dámy hradu Revište.

Na leto pripravilo združenie, ktoré zachraňuje túto hradnú zrúcaninu, sériu podujatí. V júli sa môžu ešte návštevníci tešiť na podujatie Hľadanie revištského pokladu (21. 7.) či festival Slovenské alternatívne leto (26. – 27. 7.). V auguste to bude podujatie King Race (3. 8.), Noc hradov a zrúcanín (17. 8.) a sériu letných podujatí ukončí 31. augusta detská brigáda.

Revišťké hradby sa tešia obľube turistov. Ich záujem o pamiatku stúpol po vybudovaní prístupovej cesty a náučného chodníka. O obnovu a zachovanie ruín hradu Revište sa už niekoľko rokov stará Združenie na záchranu hradu Revište.

Prejdite sa pôsobivým miestom dýchajúcim históriou na fotkách a videu v našich galériách.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM