Barbara Dallosová Správy

Ricky, najväčší nešťastník zo žiarskeho útulku: Môže mať takúto smolu? FOTO

Rickyho príbeh zatiaľ šťastný koniec nemá. Už o pár dní sa má vrátiť do koterca, ktorý preňho zrejme bude peklom.

Ilustračný obrázok k článku Ricky, najväčší nešťastník zo žiarskeho útulku: Môže mať takúto smolu? FOTO
9
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

V ideálnom prípade pobudne najdúch v útulku pár dní a už putuje k novej rodine. A v tom najhoršom prípade čaká na svoju druhú šancu roky. To je aj prípad Rickyho, sedemročného kríženca, ktorý je útulkáčom väčšinu svojho života.

Na domov čaká dlhé roky

Občianske združenie Strážni anjeli, ktoré žiarsky útulok prevádzkuje, zverejnilo urgentú výzvu na pomoc tomuto nešťastníkovi. Aby Ricky neprežil život v koterci, čaká na svojich nových majiteľov v dočasnej opatere, tá sa však končí.

,,Za celý čas mal len jedného záujemcu, ktorý si to ale nakoniec rozmyslel. Dočaskárom sa čoskoro zmení situácia a nebudú si už môcť Rickyho nechať. Asi koncom mesiaca sa vráti do útulku, čo bude pre neho obrovský šok. Ricky čaká na domov 4 roky a my sa pýtame, prečo???" píšu v príspevku s výzvou pre Rickyho pracovníci útulku.

Parťák Ricky

Prečo stredne veľký psík veselej povahy za taký dlhý čas nikomu nepadol do oka, je naozaj záhadou. Podľa opisu pracovníkov útulku si Ricky rozumie naozaj s každým. Ľudskú spoločnosť miluje, nemá problém so psíkmi, fenkami, je vhodný aj do domácnosti s deťmi a má hygienické návyky. Okrem toho je to maznák, ktorý by sa celý deň hladkal a škrabkal. Návrat do koterca preňho bude veľmi náročný.

,,Je veľmi prispôsobivý, nebude mu vadiť ani gaučový program ale takisto sa bude tešiť aj na nejaký výlet či turistiku. Možno to nie je na prvý pohľad najväčší fešák, ale jeho povaha je to, čo by vás malo dostať. Vyberajte prosím srdcom, nie očami," apeluje OZ Strážni anjeli.

V prípade záujmu o adopciu volajte na tel. číslo 0908 661 737 alebo 0948 082 206. Viac informácií o ponuke psíkov na adopciu nájdete na FB OZ Strážni anjeli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM